Ünlü şirketin ismi değişti

Türkiye’nin en büyük ev ürünleri perakende zinciri ESSE yeniden yapılandırmaya girdi. Şirket, Batu - Esse adıyla yeniden faaliyete geçiyor.

Ünlü şirketin ismi değişti
Ünlü şirketin ismi değişti
GİRİŞ 16.03.2017 15:55 GÜNCELLEME 16.03.2017 16:13

Kendi sektörü içinde yüzde 35’lik kısmında lider olan ESSE için ASKON Başkanı Mustafa Koca’nın önderliğinde yeniden yapılandırılmaya gidildi.

Yapılandırma süreci konusunda Batu Holding Avukatı Serbülent Baykara,  “Esse markası için tedarikçi, çalışan, bayi ve nihayetinde müşterilerin ciddi mağduriyetler yaşadığına dikkatleri çekti. Baykara, “ Batu Yatırım A.Ş  ve yapılanma sürecinde işbirliğinde olduğumuz Ortadoğu Finans Yatırım Holding’in katılımları ile bu kapsamlı yapılandırma işleminde varlık yönetimleri prensiplerinden farklı olarak işletmenin bütün unsurları ile yeniden ayağa kaldırılması, bunun sonucunda milli bir üretim ve istihdam seferberliği gayreti ile bu çalışmanın tüm zorluklarına rağmen bütün sorumluluğu üstleniyoruz” diye konuştu.

“60 bin kişinin üzerinde istihdam sağlıyor”

Batu- Esse adına basın açıklamasını yapan Batu holding Avukatı Serbülent Baykara, 60 bin kişinin üzerinde istihdam sağlayan bir kurumsal yapının dağılmış olsa da yeniden inşa edilmesi Türkiye ekonomisi, mağdur konumundaki çalışanlar ve tedarikçiler için son derece önemli olduğunu söyledi.