Koton 2 bin kişiyi işe alacak!

11 bin kişiyi istihdam eden Koton, bu yıl 2 bin kişiyi daha işe alarak Türkiye ekonomisine de önemli bir katkıda bulunacak.

Koton 2 bin kişiyi işe alacak!
Koton 2 bin kişiyi işe alacak!
GİRİŞ 16.03.2017 10:30 GÜNCELLEME 16.03.2017 10:30

Türkiye'nin önde gelen konfeksiyon markası olan Koton'un kurucuları Gülden ve Yılmaz Yılmaz çifti, "Geçen yıl 80 civarı mağaza açmıştık. Bu yıl 36'sı yurtdışında 67 mağaza daha açacağız ve ciromuz da yüzde 40 büyüyecek" diyor.

11 bin kişiyi istihdam eden Koton, bu yıl 2 bin kişiyi daha işe alarak Türkiye ekonomisine de önemli bir katkıda bulunacak.

Doğrusu böylesine büyük bir büyüme planı 2017 gibi zor bir yılda hem iddialı hem de umut verici bir gelişme. Koton geçen yıl 2.8 milyar liralık bir ciroya imza atmıştı, bu yıl rakamın 4 milyar lirayı geçmesi öngörülüyor.

Önceki gün Koton için bir koleksiyon hazırlayan Arzu Sabancı ile Gülden ve Yılmaz Yılmazile bir araya gelerek, hem yeni işbirliğini hem de şirketin büyüme planlarını konuştuk.

Son olarak Almanya'nın Hamburg kentinde bir mağaza açan Koton'un şu anda yurtiçi ve dışında 476 mağazası var.

Öğreniyorum ki, Koton'un 2016 yılında büyümesi yüzde 33'lere ulaşmış. Daha önce Bora Aksu, Hakan Yıldırım, Dilek Hanif gibi tasarımcılarla da özel bir koleksiyon hazırlayan Koton şimdi de Arzu Sabancı ile işbirliğine giderek, hazırlanan 67 parçalık üründen oluşan koleksiyonu, yurtiçinde 90, yurtdışında da 97 mağazada satışa sunuyor.
Bu arada dünyaca ünlü giyim markası Pinko'nun Türkiye temsilciliğini yürüten ve iki sezon Pinko için koleksiyon da hazırlayan Arzu Sabancı tasarım dünyasına göz kırpıyor.
Topshop ve Debenhams markalarını Türkiye pazarıyla tanıştıran Giysa'da daha önce yöneticilik de yapan Arzu Sabancı, Koton markası için şu anda iki sezon koleksiyon hazırlayacağını söylüyor.

Bilgileri Sabah'tan Şelale Kadak köşesinde paylaştı. 

KAYNAK: SABAH