Vekon’dan 12 milyon dolarlık yeni bir proje

Vefa Holding’in ön üretimli yapı çözümleri sunan markası Vekon, Fildişi Sahili’nin en büyük şehri olan Abidjan’da yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Vekon’dan 12 milyon dolarlık yeni bir proje
Vekon’dan 12 milyon dolarlık yeni bir proje
GİRİŞ 15.03.2017 12:18 GÜNCELLEME 15.03.2017 12:18

Vefa Holding’in ön üretimli yapı çözümleri sunan markası Vekon, Fildişi Sahili’nin en büyük şehri olan Abidjan’da yeni bir projeyi hayata geçiriyor. 12 milyon dolarlık projenin Mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor.

Prefabrike yapı, yaşam konteyneri, hafif çelik yapı ve yapısal çelik binaların tasarım, üretim ve uygulama süreçlerini anahtar teslim hizmet modeliyle tek başına üstlenen Vekon, Fildişi Sahili’nin en büyük şehri olan Abidjan’da yeni bir projeye imza atıyor.

21-30 Temmuz’daki 8. Fransızca Konuşan Ülkeler Oyunları 2017 (Francophone) dolasıyla ülkeye gelecek sporcuların kalacağı misafirhanelerin inşaatını gerçekleştiren Vefa Holding’in ön üretimli yapı çözümleri sunan markası Vekon, 12 milyon dolar değerindeki projeyi Mayıs ayında bitirmeyi hedefliyor.  Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, her biri 3 katlı toplam 33 ayrı bloktan oluşan projenin üretim ve sevkiyatının tamamlandığını şu an ise montajının sürdüğünü söyledi. Projede binaların cephelerinde kırmızı, mavi, sarı, gri ve bej olmak üzere beş farklı rengin kullanıldığını belirten Koçyiğit, tüm binaların prefabrik sistemle projelendirildiğini vurgulayarak, iç ve dış duvarlarda taş yünü sandwich panel uygulamasının yapıldığını kaydetti. Koçyiğit, projede dikkat çeken bir ayrıntının ise tamamen kendi tasarımları olan ve İngiliz Warrington’dan A1 yanmazlık sertifikalı neopan panel duvarları ile örülmesi olduğunu sözlerine ekledi.

100’ün üzerinde ülkeye ürün ve hizmet ulaştırdıklarını kaydeden Turan Koçyiğit, sadece 2016 yılında 35 farklı ülkeye ihracat yaptıklarına işaret etti. Koçyiğit, küresel pazarlarda ve farklı kültürlerdeki potansiyel müşterilerine sürdürülebilir iş modelleriyle yenilikçi, farklılaşan ürünler sunarak 2020 yılında sektörün en çok tercih edilen lider oyuncusu olmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.  

Abidjan’a 4 bin sporcunun gelmesi bekleniyor

Fransızca Konuşan Ülkeler Oyunları  (Francophone), 21-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Fildişi Sahili’nin en büyük şehri olan Abidjan’da gerçekleştirilecek.

Francophone Oyunları, 1989'da Casablanca, Rabat ve Fas'ta başlatıldı. Oyunlar; Fransızcanın ana dil olduğu ya da nüfusun önemli bölümünün ilk dil olarak Fransızca kullandığı ülkeler için spor ve kültür etkinliklerinin bir birleşimi olarak da tanımlanıyor. Organizatörler 2017 Oyunları için rekor sayıda katılımcı bekliyorlar. Fransızca konuşan 55 ulustan yaklaşık 4 bin genç atletin ve sanatçısının Abidjan’a gelmesi bekleniyor.