Borsa İstanbul kotundan çıkarıldı

Bakanlar Medya, hala aktif bir faaliyet konusu bulamadığı gerekçesiyle borsadan çıkarıldı.

Borsa İstanbul kotundan çıkarıldı
Borsa İstanbul kotundan çıkarıldı
GİRİŞ 07.03.2017 10:37 GÜNCELLEME 07.03.2017 10:37

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında Borsa İstanbul (BIST) tarafından Yakın İzleme Pazarı'na alınan Bakanlar Medya, bugün itibariyle kottan çıkarılıyor.

Şirketin kottan çıkarılma nedeni, halen kendine aktif bir faaliyet konusu bulamaması oldu. BIST, 16 Haziran'daki "yakın izleme" kararında Baknalar Medya'nın aktif bir faaliyetinin olmamasını gerekçe göstermişti.

Bakanlar Medya'nın bu süreçte Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) matbaacılıktan çıkıp enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere yaptığı esas sözleşme değişikliği de Aralık ayında olumsuz olarak sonuçlanmıştı.

KAP AÇIKLAMALARI DA GECİKTİ

Şirket, daha önce belirttiği şekilde Ofen Enerji'nin yönetim kontrolünü sağlayan payların devrini de sağlayamadı. Diğer taraftan Ofen Enerji'nin devir alınması sürecine ve Anadolu Enerji'ye tesis iadesi işlemlerine ilişkin KAP açıklamalar da gecikmeli olarak yapıldı.

HALEN BİR AKTİF FAALİYET YOK

Son olarak BIST, tüm bunların yanı sıra şirketin aktif bir faaliyetinin olmaması ve bu durumun 31/12/2016 tarihli kâr veya zarar tablosunun hasılat kalemine yansımış olmasına işaret ederek Bakanlar Medya'yı kottan çıkardı.

Borsa İstanbul Kotasyon yönergesi gereği, borsa tarafından geçerli kabul edilebilecek durumlar dışındaki nedenlerle 1 yıldan uzun bir süre faaliyetleri durdurulmuş olan şirketleri kottan çıkarabiliyor.

ESAS FAALİYET ALANI MATBAA

İstanbul Ataşehir merkezli Bakanlar Medya'nın uzun süredir D grubunda işlem gören hisseleri son durumda 4,3 milyon TL piyasa değerine sahip. Şirketin faaliyet alanı ise "çıkartma, takvim, ticari katalog, tanıtım broşürü, poster, kartpostal, davetiye, yıllık, rehber, çizgi roman, boyama kitapları vb. basım hzimetleri" olarak belirtilmekte.