'100'e yakın ülkede ÇAYKUR var'

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 100'e yakın ülkede ÇAYKUR ürünlerinin bulunduğunu bildirdi.

'100'e yakın ülkede ÇAYKUR var'
'100'e yakın ülkede ÇAYKUR var'
GİRİŞ 01.03.2017 15:34 GÜNCELLEME 01.03.2017 15:34

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türkiye'nin dünya çapında markası olmak için yola çıktıklarını ve 100'e yakın ülkede ÇAYKUR ürünlerinin bulunduğunu bildirdi.

Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ÇAYKUR olarak dünyanın en büyük yiyecek, içecek, gıda makinesi, teknolojisi, ambalaj fuarı Dubai Gulfood Fuarı'nda yerlerini aldıklarını belirtti.

Sütlüoğlu, fuarda 120'den fazla ülkeden 5 bini aşkın firma yer aldığını, Türkiye'den ÇAYKUR ile birlikte 174 firmanın boy gösterdiğini ifade etti.

Dünyanın en büyük ve kapsamlı gıda fuarında çok yoğun bir ziyaretçi ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyen Sütlüoğlu, ÇAYKUR markasına gösterilen ilgiden memnun olduklarını, ziyaretçilerin de memnun ayrıldıklarını kaydetti.

Fuarların tanıtım ve açılım için son derece önemli olduğunu söyleyen Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"Türk çayı ile Türk çay kültürünü yabancı insanlara tanıtıyoruz. Aynı zamanda diğer ülkelerden gelen tedarikçilerle bayilik ön anlaşmaları yaparak dış pazar payını daha da arttırma gayretindeyiz. Türkiye çayda en büyük beşinci üretici olmasına rağmen dış pazarda fazla yer bulamıyordu. Çay sektörü olarak içimize kapalı bir sektördük. Sadece iç pazarda çay satıyorduk. Gurbetçilerimizin yaşadığı birkaç ülke dışında atılımımız yoktu. Çok büyük tüketici olduğumuz için dışarıya çay satmaya gerek duyulmamıştı ama son 5 yılda ihracat atağı başlattık. Dünyanın her tarafına 'çayımızı götürüp satalım hem de kültürümüzü tanıtalım' düşüncesiyle çalışıyoruz. Bu nedenle fuarlar amacımıza ulaşmak için en kestirme yollardan bir tanesi.

KAYNAK: AA