Emiroğlu: Ülkemiz için birlik olmak zorundayız

Avrupa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Talip Emiroğlu’ndan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine tam destek geldi.

Emiroğlu: Ülkemiz için birlik olmak zorundayız
Emiroğlu: Ülkemiz için birlik olmak zorundayız
GİRİŞ 27.02.2017 13:44 GÜNCELLEME 27.02.2017 13:44

Avrupa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Talip Emiroğlu “ Ülkemiz 15 Temmuz’dan itibaren, çok kritik bir süreç yaşamaktadır. Bu süreçte hepimiz, birlik olmak zorundayız. Ne düşünüyorsak düşünelim, ne iş yapıyorsak yapalım, hepimiz ülkemiz için bir arada olmamız lazım. Ülkemizin düşmanları şimdi de ekonomimizle bizleri sınamaktadır. Döviz ile ilgili büyük bir sınamadan geçti ülkemiz, çok şükür şuanda döviz kontrol altına alındı.” dedi.

"Daha fazla istihdam sağlamanın yollarını araştırmalıyız"

Talip Emiroğlu, Şuanda ekonomideki durgunluğa bakarak, ülkemizde önünü görememeyi bahane ederek eleman eksiltmek, sektörlerde çalışan işçi sayısını azaltmak, insanları işten çıkartmak çok yanlış bir bakış açısıdır. Türk insanına, türk işadamına yakışmayan bir davranıştır. Özellikle bu süreçte bırakın çalışan işçiyi işten çıkartmayı, kendi istihdamımızı muhafaza ederek, daha fazla istihdam sağlamanın yollarını araştırmalıyız.

“Eğitimciler, ülkesini seven, sorumlu insanlardır”

Avrupa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Emiroğlu; Biz Avrupa Eğitim Grubu olarak, ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte her zaman destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında istihdam azaltmamız kesinlikle söz konusu olmadığı gibi, tam aksine istihdamı arttırmaktayız. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde Ada Kent Üniversitesi gibi bir yatırımımız var. Böylesine büyük bir yatırım ile Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan da artı istihdamlarımız olacaktır. Ayrıca istihdam için Türkiye’deki yatırımlarımızı arttırmayı ve hızlandırmayı düşünüyoruz. Kısacası kendi gücümüz ölçüsünde, ülkemizin ekonomisine elimizden gelenin fazlasını yaparak katkıda bulunacağız. Bilindiği gibi eğitim sektörü fazlasıyla istihdam sağlayan bir sektördür. Eğitim sektöründeki arkadaşlarımızın, kurumların ‘İstihdam seferberliği’ne aynı bakış açısında yaklaşacağını düşünüyorum. Çünkü eğitimciler ülkesini seven, sorumlu, bilinçli insanlardır.” dedi.

“Herkes üzerine düşeni yapmalı”

Talip Emiroğlu; Daha güçlü bir Türkiye için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısının ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. İşsiz vatandaşın çalışmasının, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocuklarının eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli pozitiflikler barındırdığını aktardı.