THY'den flaş Varlık Fonu açıklaması!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Varlık Fonu'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

THY'den flaş Varlık Fonu açıklaması!
THY'den flaş Varlık Fonu açıklaması!
GİRİŞ 22.02.2017 10:39 GÜNCELLEME 22.02.2017 10:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

THY’nin Başkanı İlker Aycı, “Uçak alırken en büyük problem finansman. Varlık Fonu elimizi güçlendirecek” değerlendirmesinde bulundu. Aycı, bin kişinin işe alınacağını açıkladı.

"VARLIK FONU İLE DEFANSTAN ÇIKIP HÜCUM OYNAYACAĞIZ"

Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devredilen şirketlerden biri olan THY'nin bu işten fayda sağlayacağını ifade eden Yatırım Ajansı deneyimli THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Varlık fonları ile daha önce çalıştım. TVF'nin Türkiye'ye yarar getireceğine inanıyorum. Ülke olarak elimizdeki değerleri tek bir havuzda toplayarak, defanstan çıkıp hücüm oynayacağız. Norveç, Kanada, Malezya, Çin, Hindistan farklı modellerde bunu uyguluyor" açıklamasını yaptı.

HEDEF MALİYET VE FAİZLERİ AŞAĞI ÇEKMEK

THY olarak Türkiye Varlık Fonu ile birlikte strateji geliştirerek adım atacaklarına inandıklarını anlatan Aycı, yıllık 2-2.5 milyar dolarlık uçak alımı finansmanına imza atan bir yönetici olarak maliyetleri, faizleri aşağı çekmenin en büyük isteği olduğunu, TVF ile sinerjinin de bu noktada ciddi fayda sağlayacağına inandığını söyledi.

1000 KİŞİYİ İŞE ALACAĞIZ

THY'nin geçtiği türbülans sırasında personelin de büyük desteğini gördüklerinin altını çizen Aycı, "Çalışanlarımız 'sıfır zamma' razı oldu" dedi. Aycı, yüzde 1.5 + yüzde 1.5 zam verdiklerini sene sonunda hedefe ulaşılması halinde ise geriye dönük haklarını karşılayacaklarını da ifade etti. Şirket yıl sonunda 1.000 yeni personel alımı da yapacak. Bir Amerikan havacılık dergisinde THY'nin çok zorlu geçen 2016'da zor bir akrobasi gerçekleştirdiğine dair bir analize yer verildiğine de dikkat çeken Aycı, Cirque du Soleil'e (Güneşin Sirki) atfen Le Soleil du Turc (Türk'ün Güneşi) başlığını attığını da belirtti.

YORUMLAR 3
  • İspir'li dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabi canım, biz gurbetçiler devletimiz kazansın diye THY den bilet alalım, ortalama 5 kişilik bir aile yaz ayında 2 000 € sizlerde gidin onun bunun gavurlarına sponsorluk yapın ondan sonrada "gurbetçiler içine gelirken bir komşunuzu getirin, düğün ve sünnetlerinizi Türkiye
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    artık kara geçirin hep zarar da hep zarrarda
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    thy mi zararda... senin aklın zararda
    Cevapla