Türk bankasından yurtdışı atağı!

Ziraat Bankası Müdürü Aydın, Gürcistan’da yurtdışı şube yoluyla sürdürdükleri bankacılık faaliyetlerini iştirak bankasına dönüştürme girişimlerini olduğu söyledi.

Türk bankasından yurtdışı atağı!
Türk bankasından yurtdışı atağı!
GİRİŞ 18.02.2017 10:59 GÜNCELLEME 18.02.2017 10:59

Geçtiğimiz yıl net dönem kârını 2015’e göre yüzde 27.4 artırarak 6 milyar 576 milyon TL’ye yükselten Ziraat Bankası, yurtdışı ağını genişletiyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Bahreyn’de yeni bir şube, Gürcistan’da iki şubemize ek olarak bir şube daha açtık. Gürcistan’da yurtdışı şube yoluyla sürdürdüğümüz bankacılık faaliyetlerimizi, iştirak bankaya dönüştürerek sürdürmek yolundaki girişimlerimizi sonuçlandırmak üzereyiz. Yeni kurulan iştirakimiz Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Ziraat Finans Grubu olarak hem yurtdışındaki şube ve iştirak yapılanmamız hem de yurtiçindeki iştiraklerimizle bir finansal holding anlayışıyla, müşterilerimize yurtiçinde ve yurtdışında her türlü finansal hizmeti sunmak ana hedefimiz” dedi.

Ziraat Bankası’nın 2016 sonuçlarını değerlendiren Aydın, yürütülen değişim projesinin katkısıyla son 5 yılda aktif toplamlarını 2 katına çıkardıklarını belirtti. Aydın “Bir Ziraat Bankası kadar daha büyüdük. Büyümeyi, kredilerimizi sektörden hızlı artırarak gerçekleştirdik. Kredilerimiz son 5 yılda 2 kattan fazla arttı, bilançodaki payı yüzde 44’ten yüzde 65’e çıktı” diye konuştu.

‘EMEKLİYE 2 MİLYAR AYIRDIK’

Aydın “Yıllık kârın 3’te 1’ini emekli promosyonuna ayırdık. 2 milyar TL’lik ödemeye martta başlıyoruz” dedi.

KONUT KREDİSİNİN % 70’İNİ SAĞLADIK

2016 yılında konut kredilerinde yüzde 50 artış sağladıklarını dile getiren Aydın şöyle konuştu: “Bu trende devam ederek bu yılın ocak ayında konut kredisi sektör büyümesinin yaklaşık yüzde 70’ini Ziraat Bankası gerçekleştirmiş durumda. 2017 yılında da girişimci ve bireysel kredilerdeki ivmeyi sürdüreceğiz.”

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 2016 yılının 4. çeyreğinde yılın ilk 3 çeyrek toplamı kadar kredi verdiklerini kaydetti.

 

KAYNAK: HABERTÜRK