Marmarabirlik'in hedefi Rusya pazarı

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, amaçlarının Rusya'nın önde gelen marketlerinde yer alıp, satışları artırmak olduğunu bildirdi.

Marmarabirlik'in hedefi Rusya pazarı
Marmarabirlik'in hedefi Rusya pazarı
GİRİŞ 13.02.2017 17:10 GÜNCELLEME 13.02.2017 17:10

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, amaçlarının 90 bin ton sofralık zeytin ithaliyle Rusya'nın önde gelen marketlerinde yer alıp, satışları artırmak olduğunu bildirdi.

Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, Moskova Prodexpo 2017 Fuarı’na katılan birlik, kuru sele ve az tuzlu ürünleriyle yoğun ilgi gördü. Zeytin ve zeytinyağı sektöründe 4 kez ihracat birincisi olan Marmarabirlik, Prodexpo 2017 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı'nda ziyaretçilere doğal yöntemlerle üretilen ürünlerini tanıttı.

Moskova Expo Center’da 24'üncüsü düzenlenen ve 57 ülkeden 2 binin üzerinde firma, 29 ülkenin ise milli katılım organizasyonuyla bulunduğu fuarda Marmarabirlik'in standını çok sayıda firma temsilcisi ve tüketici ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin daha da hız kazanacağına inandığını belirtti. "Amacımız 90 bin ton sofralık zeytin ithaliyle önemli bir pazar olan Rusya'nın önde gelen marketlerinde yer alıp, satışları artırmak" değerlendirmesinde bulunan Asa, şunları kaydetti:

''Yaptığımız incelemeler neticesinde, Rusya pazarında fiyat konusunda rekabet avantajına sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Rusya'da zeytin ve türevi ürünlerin perakendede çok yüksek fiyatlardan satıldığını gördük. Bunun Marmarabirlik için önemli bir fırsat olacağını düşünüyoruz."

KAYNAK: AA