Vergi indirimi fiyatlara yansıyacak mı?

Arçelik, "Beyaz eşyaya ÖTV'de düzenleme" kararına ilişkin açıklama yaptı.

Vergi indirimi fiyatlara yansıyacak mı?
Vergi indirimi fiyatlara yansıyacak mı?
GİRİŞ 03.02.2017 12:57 GÜNCELLEME 03.02.2017 12:58

Bugün Bakanlar Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan "Beyaz eşyaya ÖTV'de düzenleme" kararından sonra, Türkiye'nin büyük beyaz eşya firması olan Arçelik konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bugün Resmi Gazete’de 9759 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yayınlanan elektrikli ev aletleri ve beyaz eşyada yüzde 6,7 olan ÖTV oranının 30 Nisan’a kadar sıfırlanmasına yönelik kararını, sektör açısından olumlu karşılıyoruz ve tüketici için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

Özellikle döviz kuru ve maliyetlerin yükseldiği bir dönemde yaşanabilecek fiyat artışları karşısında tüketici de önemli bir avantaj yakalamıştır.

Türkiye’nin lider beyaz eşya firması Arçelik A.Ş. olarak, biz de ÖTV’nin sıfırlanması kararı çerçevesinde, bu indirimi fiyatlarımıza yansıtarak, tüketicilerimizin satın alma gücüne destek vermeye devam edeceğiz.

Fiyatların düşmesiyle beraber özellikle Mayıs ve Haziran aylarında yoğunlaşan evlilik ve çeyiz alışveriş talebinin öne çekileceğini tahmin ediyoruz.

Her evin temel ihtiyacı olan beyaz eşyada sektörünün çağrılarına cevap veren bu önemli gelişme ülke ekonomisine katkı sağlayan bir adım oldu.