PTT A.Ş.’den Avrasya Tüneli Konulu Anma Pulu

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.) tarafından “Avrasya Tüneli” konulu anma pulu hazırlandı.

PTT A.Ş.’den Avrasya Tüneli Konulu Anma Pulu
PTT A.Ş.’den Avrasya Tüneli Konulu Anma Pulu
GİRİŞ 27.01.2017 12:25 GÜNCELLEME 27.01.2017 12:25

 100x105 milimetre boyutundaki anma pulu 30 Ocak 2017 tarihinde 1,60 TL bedelle, söz konusu pula ait ilk gün zarfı ise 2,50 TL bedelle PTT işyerlerinde, www.filateli.gov.tr adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunuluyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle 2008 yılında ihale edilen ve 20 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılan Avrasya Tüneli’ne ilişkin filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte Sirkeci PTT Merkez Müdürlüğü Hobyar Mahallesi Büyük Postahane Caddesi Sirkeci/İSTANBUL adresinde “Avrasya Tüneli 30.01.2017 İSTANBUL” ibareli ilk gün damgası kullandırılacaktır.

İki katlı olarak inşa edilen 5 kilometrelik Avrasya Tüneli’nin Asya yakasındaki girişi Koşuyolu’nda, Avrupa yakasındaki girişi ise Kumkapı’da yer almaktadır. Günde 100 binin üzerinde araç kapasitesine sahip Avrasya Tüneli’ni 2,80 metre yüksekliğin altındaki otomobil ve minibüsler kullanabilmektedir. Her katta 2 şeritten tek yönlü geçiş sağlanmaktadır. İstanbul’da trafiğin çok yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inmektedir.

Avrasya Tüneli’nin iç mimari ve aydınlatma tasarımlarında, yaklaşım kemerlerinde ve portal girişlerinde Mimar Sinan’ın eserlerinde yer alan “gülbezek”, “çarkıfelek” gibi motif ve çizgilerden de esinlenerek yapılan dış yüzey uygulamaları, Tünel’de gizlenen mühendislik başarısı ve sağlamlığı yansıtmaktadır.

Avrasya Tüneli’nde, tarihe ve insana saygılı tasarım, yeşil konseptler, kesintisiz ışıklandırma ve akıllı sistemlerle estetik ve fonksiyonellik en ileri seviyeye ulaştırılmıştır.

Avrasya Tüneli’nin hak ettiği değerin tarihte yer alması için PTT A.Ş. tarafından hazırlanan anma pulu ve ilk gün zarfı 30 Ocak 2017 tarihinde tedavüle sunulacaktır.