Türkiye'den kritik Nutella açıklaması!

Türk Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu kamuoyunda Nutella ile gündeme gelen palm yağı konusundaki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'den kritik Nutella açıklaması!
Türkiye'den kritik Nutella açıklaması!
GİRİŞ 17.01.2017 10:32 GÜNCELLEME 17.01.2017 10:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Palm yağına ilişkin kamuoyu gündemine gelen 2016 tarihli EFSA çalışmasının sektörün de gündeminde olduğu belirtilen açıklamada, "Gıda sanayisindeki endüstriyel yağ üretiminde eski teknolojiler yaklaşık 10 yıl önce tamamen terk edilmiştir. Bilimsel çalışmalar da bunu net olarak ortaya koymaktadır" denildi. Ege Üniversitesi'nin araştırmasına atıfta bulunulan açıklamada şunlar vurgulandı: "Araştırmalar göstermektedir ki, Türkiye'de 3 MCPD denilen kontaminant riski bulunmamaktadır."

YORUMLAR 8
  • Yaşar 7 yıl önce Şikayet Et
    "Araştırmalar göstermektedir ki." Diye başlıyor cümlesi.yersen. yani siz yiyiniz.palm yağı kullanmaya devam.ye kardeşim ye.sen düşünme sadece ye.ama ben bundan sonra etiketlere bakacağım palmiye yağı varmi.
    Cevapla
  • Hasan Bakas 7 yıl önce Şikayet Et
    Palm yağı palm bitkisin den elde edilir Afrika Asya Güney ve Kuzey amerika'da yetişen bir bitkidir.. dünyada toplam üretimin yüzde 85i Malezya üretilmektedir.. bu bitki için saatte toplam 300 futbol sahası büyüklüğünde orman katldilmektedir.. meşhur sumatra ve Borneo yağmur ormanları yol olmaktadır.. sadece orman değil ormanda yaşayan orangutanlar katledilip yavruları deney laboratuvarlarında ve hayvanat bahçelerine satılmaktadır..katliam ürkütücü boyuttadır...
    Cevapla
  • orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    a dan z ye her gıda dedikleri şeyde bu yağı kullanıyor a babaları ya çok ucuz yada bizdeki diğer yağlar saglıksız onların yağları sağlıklı.suç bizde bize hastalık satan firmaların allayıp pulladıkları ürünlerden almayın yalan haberlere itibar etmeyin.
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde de büyük bir gıda holdingi adana da binlerce ton palm yağı ithal ederek ürünlerinde kullanmaktadır aynı marka pancar şekeri yerine de mısır şurubu kullanmaktadır siz kim olduğunu bilirsiniz...
    Cevapla
  • Yemeyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yediginiz zaman tadinin nasil bise berbat oldunu hissedersiniz 8 10 tl gunah paranizla rezil sagliktan oluyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle