Medipol "The One Awards" ödülünü kazandı

Medipol, 2016 yılının sağlık sektöründe en itibarlı marka seçilerek "The One Awards" ödülünü kazandı.

Medipol "The One Awards" ödülünü kazandı
Medipol "The One Awards" ödülünü kazandı
GİRİŞ 10.01.2017 17:46 GÜNCELLEME 10.01.2017 17:46

Medipol Eğitim Sağlık Grubundan yapılan açıklamaya göre, Marketing Türkiye ile Akademetre'nin ortaklaşa düzenlediği The One Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri sahiplerini buldu. Raffles İstanbul Zorlu Center'da gerçekleşen ödül töreninde Medipol, sağlık sektöründeki en itibarlı marka seçilerek The One Awards ödülünü kazandı.

Bu yıl 38 kategori üzerinden değerlendirilen İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümünde saha araştırması tamamlanarak ilk 5'e kalan markalar belirlendi. Toplam 12 ilde bin 200 kişiyle yapılan yüz yüze görüşmeler sonucunda 38 sektörün yıl içinde itibarını en çok artıran markaları ve bu başarıya ortak olan paydaşları belirlendi.

İlk kez 2015 yılında 12 sektör üzerinden yapılan İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümünde farklı sektörlerden gelen talepler doğrultusunda 2016 yılı ocak ayında ölçümlemenin ve ödüllerin kapsamı genişletilmiş, kategori sayısı 32'ye çıkarılmıştı. The One Awards 3. yılında kapsamını daha da genişleterek 38 kategoride yılın itibarını artıran markalarını belirledi.

Çalışmanın modeli genel başarı ve yıl performansı olmak üzere iki aşamada değerlendirildi. Genel başarı değeri marka bilinirliği, yakından tanıma skoru, güven skoru, farklılık skoru, iletişim ve reklam çalışmaları beğeni skoru, tavsiye skoru, ticari faaliyetlerini destekleme skoru, sosyal sorumluluk beğeni skoru ve genel beğeni skoru olmak üzere 9 ana kriterin itibar ve marka değeri üzerindeki etkisine göre ortaya konuldu.

Çalışmanın ikinci ayağı olan 2016 performans değerlendirilmesinde ise aynı kriterlere göre markaların yıl içi başarıları belirlendi. Törende, 2016 yılında itibarını en çok artıran markaların yanı sıra bu markaların paydaşları olan reklam, halkla ilişkiler ve medya planlama ajansları da ödüllerine kavuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Medipol Üniversitesi Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. O. Gazi Yiğitbaşı, "Türkiye'de öne çıkan bütün markalar gibi biz de Medipol grubu olarak sadece 75 milyon ülkemiz insanına değil aynı zamanda 300 milyona yakın nüfus içeren bölge ülkelerine de hizmet etme hedefindeyiz. Bu açıdan bakıldığında bölge barışının ne kadar önemli olduğu açıktır. Umarım en kısa zamanda bu sıkıntılı günler geride kalır ve hepimizin önü açılır." ifadelerini kullandı.