Volkswagen yöneticisi Schmidt, tutuklandı

Volkswagen'ın üst düzey yöneticisi Oliver Schmidt, FBI tarafından tutuklandı

Volkswagen yöneticisi Schmidt, tutuklandı
Volkswagen yöneticisi Schmidt, tutuklandı
GİRİŞ 09.01.2017 09:35 GÜNCELLEME 09.01.2017 09:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

FBI, Volkswagen'ın üst düzey yöneticisi Oliver Schmidt'i, emisyon skandalı sonrasında ABD yasalarını ihlal etmek suçlamasıyla tutukladı. 2014 ve Mart 2015 döneminde Alman otomotiv devi Volkswagen'ın ABD yasalarına uyum ofisinin başında bulunan Schmidt, Florida'da emisyon skandalına yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında Detroit'te tutuklandı. 

Alman Volkswagen ise yaptığı açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı ile işbirliğinin sürdüğünü, fakat yürüyen bir soruşturma ile ilgili şu aşamada henüz bir açıklama yapılmayacağını bildirdi.

Volkswagen hakkında New York ve Massachusetts federal savcılık ofisleri tarafından yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianameye göre Oliver Schmidt, Alman devinin ABD emisyon yasalarını ihlal etmesinde büyük rol sahibi olarak nitelendiriliyor.

Bu arada tutuklama kararı, VW ve AMD Adalet Bakanlığı arasında emisyon skandalı nedeniyle 2 milyar doları aşan bir anlaşmanın arefesinde geldiği de dikkat çekti.

YORUMLAR 7
  • Esesli 7 yıl önce Şikayet Et
    Volkwagen Hisselerin çoğu Katar'a ait Türkiye ye destek vermesinden ötürü aklı sıra ceza kesiyor ABD şimdi borsada hisseler düşecek ve Katarlı müslüman hissedarlar zarar edecek maalesef böyle arkadaşlar artık haberleri normal okumayın Türk milleti olarak uyandık artık. İki yüzlü ABD
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika adaletine bak terörist geziyo (f. gülen) emisyoncu fbı da bravo. Stratejik ortak
    Cevapla
  • aytekin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede 3 ay sıra bekliyorsun fiyat tesliminde hesaplanıyor.eski araçlara vergi indirimi yenilere bindirim yapılsın.zenginler ekonomiyi mahfetti
    Cevapla
  • savas 7 yıl önce Şikayet Et
    wv alman markası da olsa büyük kısmı katar lıların diye okumuşturm. Bence Almanlara değilde daha cok türkiye ile işbirliği yapan katar a bir salvodur.
    Cevapla
  • Sevgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Iyi olmuş beter olsunlar Almanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle