Trabzon'dan yaklaşık 50 ülkeye ihracat

Trabzon'da plastik şişirme ve enjeksiyon üzerine üretim yapan firma, ürünlerini yaklaşık 50 ülkeye ihraç etti.

Trabzon'dan yaklaşık 50 ülkeye ihracat
Trabzon'dan yaklaşık 50 ülkeye ihracat
GİRİŞ 28.12.2016 11:32 GÜNCELLEME 28.12.2016 11:32

Değirmendere Mahallesi'ndeki Büyük Sanayi Sitesi'nde 1974 yılında aile işletmesi olarak kurulan ve plastik şişirme üzerine üretim yapan firma, 2002 yılından itibaren Arsin ilçesindeki Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) plastik enjeksiyon üretimine devam ediyor.

Firmanın üretim portföyünde, plastik bahçe mobilyası ve mutfak eşyasından oluşan yaklaşık 100 çeşit ürün yer alıyor. İlk ihracatını 2007 yılında Hollanda'ya yapan firma, gelinen süreçte ihracat yaptığı ülke sayısını 50'ye ulaştırdı.

'İlk ihracat yapacağımız dönem iki gün uyumadım'

Turan Plastik Sanayi Nakliyat ve Ticaret Sanayi Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Koray Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi.

"Avustralya kıtası hariç ürünlerimizin girmediği kıta kalmadı." ifadesini kullanan Turan, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkeleri ağırlık olmak üzere yaklaşık 50 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.

Turan, ilk ihracatı yaklaşık 9 yıl önce Hollanda'ya yaptıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

"O zaman ihracat nasıl yapılır bilmiyorduk. 'Yurt dışından talep var, ne yapacağız?' 'Mal nasıl sevk edilir?' diye düşünmekten, endişe etmekten iki gün uyumadığımı hatırlıyorum. Çok şükür o kademeleri başarıyla geçtik. 2007'den beri her gün üstüne katlayarak ihracatımızı artırdık. Bu seneki toplam satışımızın yüzde 60'ını ihracat oluşturdu."

KAYNAK: AA