Vestel’den 70 milyon euroluk yatırım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta DEİK Genel Kurulu'nda işadamlarına yaptığı çağrısı sonrası Vestel'den bir yatırım hamlesi geldi.

Vestel’den 70 milyon euroluk yatırım
Vestel’den 70 milyon euroluk yatırım
GİRİŞ 28.12.2016 10:54 GÜNCELLEME 28.12.2016 10:54

Vestel, 2017’ye önemli bir yatırım kararıyla girdi. Şirket Manisa’da çamaşır ve kurutma makinesi üretimi için 70 milyon euroluk yeni bir fabrika kuracağını açıkladı. Kentte ciddi bir istihdam yaratacak yatırımın Haziran 2018’de tamamlanması planlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta DEİK Genel Kurulu'nda işadamlarına yaptığı "Türkiye ekonomisine yönelik saldırıların boşa çıkarılması konusunda sizlere de önemli görevler düşüyor. Yatırım yapın, üretin. Bu ortamda yatırım, proje erteleyen herkes ekonomimize saldıranlarla aynı saftadır. Milletimiz ülkesine güvenen işadamlarımızı unutmayacaktır" çağrısı iş dünyasında karşılık buldu.

HAZİRAN 2018'DE BİTİYOR

Vestel Beyaz Eşya, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 70 milyon euro tutarlı çamaşır ve kurutma makinesi fabrikası kurmak için yatırım çalışmalarına başladığını duyurdu. Şirketten dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, yıllık 750 bin adet çamaşır makinesi ve 750 adet kurutma makinesi üretim kapasitesine sahip olacak yeni bir fabrika kurulması için yatırım çalışmalarına başlandığı bildirildi. Söz konusu yatırımın Haziran 2018'de tamamlanmasının planlandığı ifade edildi. Manisa'da yapılacak yeni fabrika için yaklaşık 70 milyon euro yatırım harcaması yapılacak. Açıklamada yatırımın finansmanının sağlanması amacıyla çeşitli banka ve finansal kuruluşlarla görüşmelerin devam ettiği bilgisine yer verildi.

TEŞVİKLERDEN YARARLANACAK

Şirket yatırımla ilgili olarak gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteği gibi yatırım teşviklerinden yararlanacak. Vestel, kasım ayında Manisa OSB'de kurutma makinesi fabrikası ve çamaşır makinesi fabrikası yatırımlarında kullanılmak üzere arsa tahsis sözleşmesi imzaladığını duyurmuştu.