Asya Emeklilik ve Hayat'ın satışına onay

Kurul, Asya Emeklilik ve Hayat AŞ'nin tek kontrolünün Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Asya Emeklilik ve Hayat'ın satışına onay
Asya Emeklilik ve Hayat'ın satışına onay
GİRİŞ 19.12.2016 12:14 GÜNCELLEME 19.12.2016 12:14

Rekabet Kurulu, Asya Katılım Bankası AŞ'nin tek kontrolü  altında bulunan Asya Emeklilik ve Hayat AŞ'nin tek kontrolünün Türkiye Tarım  Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan Kurul kararlarına  göre, Kozbükü Hidroelektrik Santrali’nin Nas Enerji AŞ tarafından İdil İki Enerji  Sanayi Ticaret AŞ'den varlık satışı yoluyla devralınması işleminin kapsamda  olmadığı karara bağlandı.

Asya Katılım Bankası AŞ'nin tek kontrolü altında bulunan Asya  Emeklilik ve Hayat AŞ'nin tek kontrolünün Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri  Merkez Birliği tarafından devralınması işlemine izin verildi.

TGS Yer Hizmetleri AŞ ile Türk Hava Yolları AO arasında imzalanan yer  hizmetleri sözleşmesine bireysel muafiyet tanındı.

Publicis Yorum Tanıtım Basım ve Yayın Hizmetleri AŞ'nin hisselerinin  belli oranının Publicis Groupe Holdings BV tarafından devralınmasıyla Publicis  Yorum Tanıtım Basım ve Yayın Hizmetleri AŞ'nin ortak kontrolden tek kontrole  geçmesine izin veren Kurul, IHI Corporation ve Dalgakıran Makina Sanayi ve  Ticaret AŞ arasında bir ortak girişim şirketi kurulmasını ve SGL GE Holding GmbH  hisselerinin tamamının Showa Denko KK tarafından devralınmasını uygun buldu.