TSE Araç Kontrol Merkezleri geliyor

Türk Standardları Enstitüsü, Araç Kontrol Merkezleri için 1 Kasım'da ihaleye çıkmıştı. Kurum, bu merkezleri yakın zamanda hizmet almayı planlıyor.

TSE Araç Kontrol Merkezleri geliyor
TSE Araç Kontrol Merkezleri geliyor
GİRİŞ 08.12.2016 17:23 GÜNCELLEME 08.12.2016 17:23

TSE'den yapılan yazılı açıklamada, 157 firmanın katıldığı ihale sonucuna göre, 42 ilde AKM'lerin firmalar eliyle işletileceği belirtilerek, "Söz konusu firmalar TSE'nin yürüttüğü araç kontrol faaliyetleri için TSE tabelası altında altyapı hizmeti verecek. Firmalar 3 yıl süreyle TSE uzmanının yapacağı araç kontrol faaliyeti için iş yeri ve yardımcı personel hizmeti sunacak." ifadesi kullanıldı.

TSE'nin Bursa, Konya ve Manisa'da inşa ettiği 4 AKM'nin de TSE il ve bölge koordinatörlükleri tarafından işletileceği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte 46 ilde, ambulans uygunluk muayeneleri, LPG/CNG/LNG'li araçların montaj tespit ve sızdırmazlık muayeneleri gibi araç kontrol hizmetleri, altyapı kalitesi artırılmış olarak devam edecek. 46 il dışındaki illerde de AKM kurulması konusunda TSE'nin önümüzdeki dönemde çalışmaları olacak."

KAYNAK: AA