Ev temizliği işinden 5 milyon dolarlık şirkete

Mutlubiev'i kuran 25 yaşındaki Tayga Baltacıoğlu, "Ben bu işe kendi başıma 50'nin üzerinde evin temizliği yaparak başladım. Şimdi ise 10 bine yakın müşterimiz var" dedi.

Ev temizliği işinden 5 milyon dolarlık şirkete
Ev temizliği işinden 5 milyon dolarlık şirkete
GİRİŞ 22.11.2016 10:15 GÜNCELLEME 22.11.2016 13:25

Mutlubiev'i kuran 25 yaşındaki Tayga Baltacıoğlu, "Ben bu işe kendi başıma 50'nin üzerinde evin temizliği yaparak başladım. Şimdi ise her geçen gün büyüyen  online temizlik pazarında 10 binden fazla müşteriye hizmet veren bir şirketiz.”

İnternet üzerinden bir çok eve ve ofise temizlik hizmeti veren Mutlubiev iki yıllık bir oluşum. Kısa süre içinde aldığı yatırımlar ile adından sıkça söz ettiren şirketin değeri 5 milyon dolara ulaşmış durumda. Şirketin 2017 ciro hedefi ise 10 milyon TL. 2014 yılı ağustos ayında kurulan temizlik şirketi ev ve ofislere temizlik hizmeti arayanlara internet üzerinden hizmet veriyor. Mutlubiev’in çok yakın zamanda telefon uygulaması da çıkacak.

MUTLUBİEV’İN HİKAYESİ

“Biz Mutlubiev olarak temizlik servisini internet üzerinden satıyoruz ama asıl önemli olan temizliği güven ile beraber satıyoruz."

Mutlubiev'i yaklaşık iki sene önce kuran 25 yaşındaki Tayga Baltacıoğlu,  Mutlubiev’i nasıl kurmaya karar verdiğini şöyel anlatıyor: "Aslında Mutlubiev'i kurma fikri tamamen kendi yaşadığım bir deneyim doğrultusunda ortaya çıktı. Günlük hayatımda karşılaştığım problemlere çözüm odaklı yaklaşan biriyim. 7 yıldır bizimle beraber olan ve evimizde çalışan yardımcımız ayrıldığında gerçekten çok zorlandık. Evin başı resmen boş kaldı diyebilirim. Hem annem için hem de evimizin genel düzeni için gerçekten zorlu bir süreç oldu. Günümüzde hem evinizin düzenine uygun hem de güvenebileceğiniz birini bulmak hiç kolay değil. Ama dünyanın neresine giderseniz gidin, ev düzeni ve temizliği insanların en önem verdiği şeylerden biri. Aslında evinizi ve hayatınızı hiç tanımadığınız insanlara emanet ediyorsunuz. Ama servisten memnun kalınca, evde bir düzen oturunca, aldığınız temizlik hizmeti hayatınızın önemli bir parçası haline geliyor. Türkiye'de bu açıktan yola çıkarak, temizlik hizmetini online bir platforma taşıdık. Dünya her geçen gün kendini teknoloji ile daha da iç içe geçmiş bir yer haline geliyor. Mutlubiev online temizlik servisi konusunda öncü bir girişim. Biz Mutlubiev olarak temizlik servisini internet üzerinden satıyoruz ama asıl önemli olan temizliği güven ile beraber satıyoruz."

2017 CİRO HEDEFİ 10 MİLYON TL

Her geçen gün kurumsal olarak büyüyen ve 410 bin TL’lik ikinci yatırımı ardından üçüncü yatırımını alan şirket, 5 milyon 410 bin dolar’lık bir değerlemeye ulaştı. 2016 yıl sonu ciro hedefi 5 milyon TL’ye ulaşması bekleniyor. 2017 yılında ise bu rakamın 10 milyon TL olması hedefleniyor.

MUTLUBİEV KADIN İSTİHDAMINA KATKI SAĞLIYOR

Kişiye özel ve müşteriye uygun bir hizmet sunan Mutlubiev bünyesinde çalışmaya başlayan kadınlar, topluma kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Ayda ortalama 16 ev temizleyen çalışanlar esnek çalışma saatleriyle kendilerine de zaman ayırabiliyor. İstanbul’da büyük bir kısmı kayıtsız olarak çalışan gündelikçilerin aylık kazanç ortalaması 1000 lirayken, Mutlubiev’in temizlik profesyonelleri ayda ortalama 2 bin 500 - 3000 TL kazanıyor.

DÜNYA PAZARINDA YER ALMAK İSTİYOR

İstanbul’un ardından geçtiğimiz yaz Bodrum’da hizmet vermeye başlayan şirketin yakın gelecekteki hedefi Türkiye’nin farklı şehirlerine yayılıp ulusal bir marka olmak. 2018 yılı içinde ise Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya ve İsrail gibi ülkelere yayılmak istiyor.