Japonlar Türk şirketi satın aldı!

Japonya merkezli Ajinomoto Co, Yıldız Holding'den Örgen Gıda'yı satın aldı.

Japonlar Türk şirketi satın aldı!
Japonlar Türk şirketi satın aldı!
GİRİŞ 16.11.2016 09:13 GÜNCELLEME 16.11.2016 09:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Japonya merkezli Ajinomoto Co, Türkiye'de Bizim Mutfak markasıyla bilinen gıda şirketi Örgen Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi satın aldı.

Ajinotomo, Örgen Gıda için Şirket'in yüzde 51'ine elinde tutan Yıldız Holding ve yüzde 49 hisseye sahip olan Örgen ailesiyle yaklaşık 220 milyon Türk Lirası karşılığında anlaştı. Satış anlaşması 15 Kasım tarihinde imzalandı.

Ajinomoto, 2013 yılında da Kemal Kükrer markasıyla bilinen gıda şirketi Kükre Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliyet ve Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin yüzde 50 hissesini satın almıştı.

MURAT ÜLKER'EN BİZİM MUTFAK AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafta şu paylaşımda bulundu;

'Japonlarda duymuş gelmişler. "Bizim Mutfak"ı 220milyona veriverdik. Hayrolsun.'

Bizim Mutfak kapsamında çorba, bulyon, harçlar, ketçap, mayonez, makarna, kabartma tozu, vanilin, nişasta, pirinç unu, pudra şekeri, un ve bakliyat ürünleri yer alıyor.

Paketli kuru gıda ve toz karışım üretimi yapan 1981 yılında kurulan Örgen Gıda 2002 yılında Yıldız Holding bünyesine katıldı.

Şirket 2010 itibariyle yıllık 45.000 ton ürün hacmi ile Türkiye'nin en yüksek üretim kapasiteli toz gıda üreticisi konumunda.

YORUMLAR 11
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    büyük firmalardan mal özellikle gıda almayın butik firmalar daha temiz ve tabi sağlamlığını kendiniz araştırın genelde ev yapımı gıdalar tüketin yoksa sağlığınız tehlikede ben öyle yapıyorum tükettiğim gıdaların yüzde 90 nı ev yapımı gıdalar
    Cevapla
  • okan 7 yıl önce Şikayet Et
    ülker çok ayıp ettin millete bizde yabancıya gitmesin diye senin malları tüketitoduk bundan sonra ülker bitmiştir bizim için
    Cevapla
  • Eci 7 yıl önce Şikayet Et
    ben türk malı diye bu marka pasta malzemelerini kullanıyordum şimdi japon malı olmuş
    Cevapla
  • ottoman 7 yıl önce Şikayet Et
    ne gerek vardı elinde kalsaydı sen japonlardan hisse alıp adını duyursaydın keşke...
    Cevapla
  • fuat paşha 7 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü ülker satmaya devam,satmak bunların kanında var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle