Brisa cirosunu açıkladı

Brisa, bu yılın 9 ayında 1 milyar 272 milyon TL ciro elde etti.

Brisa cirosunu açıkladı
Brisa cirosunu açıkladı
GİRİŞ 01.11.2016 17:47 GÜNCELLEME 01.11.2016 17:47

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Brisa'nın, Ocak-Eylül 2016 döneminde 1 milyar 272 milyon TL ciro sağladığı, brüt kar seviyesinde 378 milyon TL'lik büyüklüğe ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, Brisa'nın, 3'üncü çeyrekte, odaklandığı perakendecilik alanıyla ilgili çalışmalarına devam ettiği, hipermarketlerde satışa sunulan ürünleri için Brisa satış noktaları ile eşleştirilerek servis ve bakım hizmetleri sunduğu, alternatif satış kanalı Bridgestone Box'ı İzmir, İstanbul, Ankara ve Kuşadası'nda sürücülerle buluşturan şirketin, filo kiralama firmalarının kış döneminde artan ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla lastik servis ve bakım hizmetlerini, müşterilerine istedikleri yerde mobil araçla sağladığı kaydedildi.

Şirketin, hızlı servis ve bakım konseptiyle tasarlanan OtoPratik ve ProPratik mağazalarında sürücülere daha hızlı ve beklentilerinin üzerinde hizmet verilmesi için yenilikçi uygulamalar faaliyete geçirdiği ve yeni mağazalar açtığı, lastik.com.tr üzerinden satışlarına, iş ortakları mağazalarında ücretsiz montaj hizmeti ve siparişi takiben anında gönderim gibi yenilikçi uygulamalar ile devam ettiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Brisa'nın "sürdürülebilir büyüme ile topluma üstün değerler sunmak" misyonu doğrultusunda zorlu piyasa şartlarına rağmen tüm paydaşları için değer üretmeye devam ettiğini belirtti.

Gürçay, şunları kaydetti:

"2016 yılının 9 aylık döneminde Türkiye yenileme lastik pazarı genel olarak bir daralma trendi içerisindeydi, artış gösteren tek segment ağır ticari araç lastikleri pazarı oldu. Aynı dönemde şirketimiz, hem binek lastikleri hem hafif ticari araç lastikleri hem de ağır ticari araç lastikleri segmentlerinde pazarın üzerinde performans sergileyerek pazar payı kazandı. Avrupa lastik pazarı yüzde 0,4 büyürken, Lassa özellikle kış lastikleri ve katma değeri yüksek olan performans ürünleri segmentinde pazarın üzerinde bir performans gösterdi. Adetsel olarak Lassa markalı ihracat yüzde 9, Bridgestone markalı ihracat yüzde 12 arttı."