Dünya devi 16 Temmuz sabahı satın almış

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olan PepsiCo, Türkiye’deki altıncı üretim tesisini Manisa’da kuracağını açıkladı

Dünya devi 16 Temmuz sabahı satın almış
Dünya devi 16 Temmuz sabahı satın almış
GİRİŞ 22.10.2016 09:05 GÜNCELLEME 22.10.2016 09:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

50 yıldır Türkiye’de bulunan PepsiCo’nun yeni fabrikasında ilk etapta 350 kişi, inşaat safhasında ise 500 kişi istihdam edilecek. 14 futbol sahası büyüklüğüne sahip olan bir arazide yapılacak yatırımın rakamı ise açıklanmadı ancak PepsiCo Genel Müdürü Levent Yüksel, kurulacak olan fabrikanın PepsiCo’nun Türkiye’de bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım olduğunu söyledi.

BİZ DE EKONOMİ NÖBETİNDEYDİK

Yatırım kararının açıklandığı toplantıya Yüksel, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, PepsiCo Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik ve yönetim ekibi katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından yatırım kararı aldıklarını söyleyen Levent Yüksel “Arsayı 16 Temmuz sabahı aldık” dedi. Dünyanın en büyük şirketlerinden PepsiCo’nun Türkiye’ye güveninin her zamankinden daha fazla olduğunu anlatan Yüksel, şunları söyledi: “O gece yaşananları hatırlamak bile kötü. Sokaklarda insanlar demokrasi nöbetine çıktı. Biz de ekonomi nöbetindeydik. İşimizin başındaydık. ‘Durmak yok yola devam’ dedik. PepsiCo global tarafı ile 16 Temmuz sabahı konuştuk. Bana ‘Zor bir süreçten geçiyorsunuz, ama biz sizin arkanızdayız’ dediler. Bunun üzerine 2 yıldır planladığımız yatırımı, 16 Temmuz sabahı arsayı alarak gerçekleştirme kararı aldık”. Manisa Organize Sanayi Bölgsi’nde yapılan fabrika  yatırımında temelin kasım ayında atılacağını belirten Levent, fabrikanın 2017 yılında faaliyete geçeceğini belirtti. Yüksel, 35 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 100 bin metrekare alanda kurulacak olan fabrikanın PepsiCo’nun Türkiye’de bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım olduğunu söyledi.

İHRACAT YAPABİLİRİZ

Yüksel “Manisa’nın Organize Sanayi Bölgesi altyapısı, yatırıma bir hayli uygun. Ek olarak bölge, yetişmiş bir insan gücüne de sahip. Ayrıca hem bazı hammaddelerimize hem de İzmir, Antalya gibi büyük tüketim noktalarına yakın. Birkaç yıl içinde tesis içerisinde toplam altı üretim hattına sahip olacağız. Fabrikamız, yatırımın beraberinde gelen kapasite artışıyla birlikte, PepsiCo Türkiye’nin toplam yiyecek üretim hacminin yüzde 25-30’unu üretecek. Ortadoğu pazarına ihracat da gerçekleştirme niyetimiz var” diye konuştu.

YABANCILAR YATIRIMA DEVAM DİYOR

Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut da dünyanın dev şirketleri tarafından yatırımda Türkiye’nin tercih edilmesini ‘ülkemize olan güvenin göstergesi’ olarak tanımladı. Özellikle 15 Temmuz sonrası yabancı yatırımcılarda bir kayış gözlenmediğini söyleyen Ermut “Aksine birçok yatırımcı Türkiye’de yatırımlarına devam etme kararı aldı. Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz süreci, hangi ülkede yaşanırsa yaşansın ekonomik olarak büyük darbe vurur. Bizim ülkemizde bu yaşanmadı. Geçen yıl 16.5 milyar dolarlık doğduran yabancı yatırım aldık. Bu rakamın bu yılda aynı seviyede olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 7
  • Ozan elazig 7 yıl önce Şikayet Et
    Kola icmiyom evimede almam lutfen cocuklarinizi uzak tutun cok tehlikeli
    Cevapla
  • Cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    İzin verilmemeli...bu tür içeceklerin insan sağlığına maddi ve manevî zararları var.
    Cevapla
  • manisalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel ilaç fabrikası kuruyorlar.
    Cevapla
  • aliveli 7 yıl önce Şikayet Et
    Gazlı içecekler içmiyorum eve de alınmıyorum. Gıdada taklit ve tahşiş yapanlara karşı çok ciddi yaptırımlar uygulanmalı. Sağlık gittikten sonra tedavi süreci çok pahalı oluyor. Önleyici, sağlığı koruyucu tedbirler alınmalı.
    Cevapla
  • ÇILGIN TÜRKLER 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum
    Cevapla
  • Tarık 7 yıl önce Şikayet Et
    Harika yorum.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    aynı düşüncede milyonlarca kişi var kardeşim sana katılıyoruz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle