Metro Turizm patronundan yeni açıklama

Metro Holding'in patronu Galip Öztürk, Koza-İpek hisselerini satın almak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Metro Turizm patronundan yeni açıklama
Metro Turizm patronundan yeni açıklama
GİRİŞ 14.10.2016 16:51 GÜNCELLEME 14.10.2016 16:53
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Metro Holding'in patronu Galip Öztürk Koza-İpek hisselerine ilişkin bilgilerin olduğu üç belgenin fotoğrafını paylaşarak şirketlerin alımı için çalışmaya başladıklarını söyledi.

BusinessHT'de yer alan habere göre Öztürk Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Koza ipek gurubuna ait halka açık 3 şirketin TMSF'nin elinde bulunan hisselerin alımıyla ilgili çalışmaya başladık" dedi.



İki gün önce Metro Holding KAP'a yaptığı açıklamada FETÖ soruşturmaları çerçevesinde el konulan Koza İpek hisselerine talip olduğunu açıklamıştı.

FETÖ"ye para aktarılmasını sağladıkları iddiası ile Koza-İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmış, 1 Eylül'de yayınlanan KHK ile Koza-İpek şirketleri Eylül ayı içinde TMSF'ye devredilmişti. Buna göre, TMSF şirketlerin varlıklarının satılmasına veya bu şirketlerin feshine karar verebilecek.

TWEET SAVAŞI

FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan firari Akın İpek ise, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Koza İpek Grubu'nun malları satılık değil" dedi.

İpek, “Koza İpek grubuna talip var diye bir haber çıkmış. Ciddiye almayın dedim fakat medyada yer bulmuş. Değeri 10 milyon bile olmayan bir şirket, kasasında 600 milyon dolar nakdi, 20 milyar dolarlık SRK onaylı maden kaynağı olan bir grubu satın alamaz. Arkasında başka işler vardır…” dedi.

Öztürk ise ona “Vatanı satan hainler hala boş boş konuşuyorlar koza ipek gurubuna kimse talip olamaz zannediyordunuz değil mi? Akın İpek arkasında başka işler vardır diyor sahte mehdi yokbizim arkamızda milletin iradesi ve yüce ALLAH var...” diyerek yanıt vermişti.

KAYNAK: BUSİNESSHT
YORUMLAR 32
  • antalyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Mecbur kalmadıkça metroya binmem.kötü firma
    Cevapla
  • KOCASOLAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yönetsin şimdilik metro nun kripto olmadığı ne malum, danışıklı dövüş gibi geliyor bunlar bana. Bu davalar iyice sonuçlansın sonra elbet satılır hemde çok daha yüksek fiyatlara.
    Cevapla
  • Şeref 7 yıl önce Şikayet Et
    Galip beye yakışır. Metroyada çökmek istemişlerdi ama boyun eğmemişti hatırladığım kadarıyla
    Cevapla
  • galip hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    O madenler babanızın mali değil. Bu milletin mali. En iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir
    Cevapla
  • Aylin 7 yıl önce Şikayet Et
    O maden olan illerin insnalari Siyanürle altin cikardiginiz icin sizden Allah katinda sikayetci olacaktir ettikde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle