Bank Asya'nın 10 koli belgesi çatı arasından çıktı

Firari Bank Asya yöneticisinin, 10 koli banka belgesini, kayınpederinin evinde sakladığı ortaya çıktı

Bank Asya'nın 10 koli belgesi çatı arasından çıktı
Bank Asya'nın 10 koli belgesi çatı arasından çıktı
GİRİŞ 02.10.2016 08:51 GÜNCELLEME 02.10.2016 08:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

FETÖ kontrolünde olduğu gerekçesiyle TMSF'ye devredilen Bank Asya'ya ait bazı evrakların bir evde gizlendiği belirlendi. İhbar üzerine baskın yapılan evde 10 koli belge ele geçirildi. Geçtiğimiz günlerde İstanbulÜmraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarcı, Zafer Ertan isimli şahsın Bank Asya eski yönetim kurulu üyesi olduğunu ve bankadan çıkardığı evrakları, kayınpederinin Ümraniye'deki evinde sakladığını anlattı.

BELGELER ÇATI ARASINDA ÇIKTI

Harekete geçen polis, nöbetçi hâkimlikten arama ve el koyma kararı çıkardı. Söz konusu adrese yapılan baskında, evin çatı arasında Bank Asya'ya ait 10 koli evrak ele geçirdi. Evraklar mavi klasörler içinde düzenli olarak istiflenmiş halde bulundu. Evin Halit Y.'ye ait olduğu, evraklarınsa Zafer Ertan tarafından mayısta eve bırakıldıktan sonra bir daha alınmadığı belirlendi. Halit Y. ifadesinde kolileri damadının bıraktığını ve şu anda kızı ve torunları ile ABD'de bulunduğunu ifade etti. Ertan ile para trafiği belirlenen kayınbiraderi Fatih Y. ise eniştesinin 15 yıl Bank Asya'da çalıştığını, son 3 yıldır yönetim kurulunda görev yaptığını, bankaya el konulması üzerine İstanbul'daki evini satıp ABD'ye yerleştiğini kaydetti.

HESAPLAR BLOKE EDİLDİ

Fatih Y., eniştesinin Fetullah Gülen ile direkt görüşebilen bir kişi olduğunu da dile getirdi. Eniştesi yurtdışına çıktıktan sonra eşyalarını da kargo ile bu ülkeye gönderdiğini kaydeden Fatih Y. kendisinin ise Gülen örgütü ile irtibatı olmadığını iddia etti. Ele geçirilen deliller İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde incelemeye alınırken Fatih Y., Halit Y. ve Zafer Ertan'ın hesaplarına bloke konuldu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • Erdinç GS 7 yıl önce Şikayet Et
    Tatbikattır tatbikat!
    Cevapla
  • piyade 7 yıl önce Şikayet Et
    bu isin basindakileri bitirmek lazim
    Cevapla