Koza Grubu eski yöneticilerine tedbir kararı

Koza Grubu şirketlerini zarara uğratan eski Yönetim Kurulu üyelerinin dolaylı olarak sahip oldukları paylara ihtiyati tedbir kararı alındı

Koza Grubu eski yöneticilerine tedbir kararı
Koza Grubu eski yöneticilerine tedbir kararı
GİRİŞ 17.08.2016 14:40 GÜNCELLEME 17.08.2016 14:40

Koza Grubu, T.C. Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesinin söz konusu ara kararı uyarınca halka açık Koza Grubu şirketlerini zarara uğratan eski Yönetim Kurulu üyeleri Hamdi Akın İPEK, Cafer Tekin İPEK, Melek İPEK ve Pelin ZENGİNER'in Koza-İpek Holding A.Ş. sermayesinde sahip oldukları ve ihtiyati tedbire konu edilen payları dolayısıyla halka açık Koza Grubu şirketlerinde dolaylı olarak sahip oldukları paylardan ihtiyati tedbire konu olanların ilgili şirket sermayesine olan oranlarını bildirdi.

KAP'A BİLDİRİM YAPILDI

Konuya ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir açıklama yapıldı: KAP'a yapılan bildirim şöyle;

"Bilindiği üzere Sermaye Piyasası Kurulu'nun 04.03.2016 tarihli ve 2016/8 sayılı Bülteni'nde açıklanan kararları gereği, halka açık Koza Grubu şirketlerini zarara uğratan eski Yönetim Kurulu üyeleri Hamdi Akın İPEK, Cafer Tekin İPEK, Melek İPEK ve Pelin ZENGİNER aleyhine şirket zararlarının tazminine yönelik dava açılmıştır. T.C. Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde görüşülen davada anılan Mahkeme tarafından verilen 24.06.2016 tarihli ve 2016/564 esas numaralı ara karar uyarınca halka açık Koza Grubu şirketlerinin bahse konu eski yönetim kurulu üyelerinin Koza-İpek Holding A.Ş. nezdindeki şahsi hisseleri üzerine devir, temlik, ipotek ve her türlü hukuki tasarruflarını engelleyen tedbir konulmasına karar verilmiştir.

Bu itibarla, T.C. Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesinin söz konusu ara kararı uyarınca Hamdi Akın İPEK, Cafer Tekin İPEK, Melek İPEK ve Pelin ZENGİNER'in Koza-İpek Holding A.Ş. sermayesinde sahip oldukları ve ihtiyati tedbire konu edilen payları dolayısıyla halka açık Koza Grubu şirketlerinde dolaylı olarak sahip oldukları paylardan ihtiyati tedbire konu olanların ilgili şirket sermayesine olan oranlarını Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla.‘'