Vakıfbank karını açıkladı

VakıfBank, bu yılın ikinci çeyreğinde 587 milyon TL net kâr elde etti.

Vakıfbank karını açıkladı
Vakıfbank karını açıkladı
GİRİŞ 10.08.2016 10:59 GÜNCELLEME 10.08.2016 10:59

Banka, böylece yılın ilk altı ayında toplam 1 milyar 104 milyon TL net kâra ulaştı. Vakıfbank'ın 194 milyar TL'ye yaklaşan aktif büyüklüğüyle ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığı ile sağladığı destek 163 milyar TL'ye yükseldi. Bankanın toplam mevduatı 114 milyar TL'yi, özkaynakları ise 18 milyar TL'yi aştı.

ALTYAPIYA DESTEK

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü kınayarak, Türkiye'nin bu süreçten daha da güçlenerek çıkacağını vurguladı. Aydoğan, global piyasalardaki belirsizlik ve artan kırılganlığa rağmen Vakıfbank'ın yılın ilk yarısında başarılı bir performans gösterdiğini belirtti. Aydoğan bankanın finansal sonuçlarını şöyle özetledi: "Toplam kredilerimiz yıllık bazda yüzde 9.3 artışla 129.3 milyar TL'ye, toplam mevduatımız yüzde 13.8 artışa 114.1 milyar TL'ye ulaşırken, toplam aktiflerimiz yıllık yüzde 11 artışla 194 milyar TL'ye yaklaştı. Özellikle, yılın ikinci çeyreğinde ekonomik ve toplumsal kalkınmamız için kritik öneme sahip başta altyapı ve enerji olmak üzere proje finansman alanında büyümeye devam ettik. Proje finansman kredilerimiz dolar bazında ve çeyreklik bazda yüzde 3.5 oranında büyüyerek 8 milyar dolara ulaştı." Türkiye'nin büyük altyapı projelerine ve reel ekonomiye desteklerinin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Aydoğan, yurtdışından uzun vadeli kaynak temin etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

2 MİLYAR $'LIK KAYNAK

Aydoğan, şöyle devam etti: "Yılbaşından beri sendikasyon, tahsisli bono satışı, ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı (İTMK) ve çok uluslu kredi kuruluşlarından temin ettiğimiz krediler aracılığıyla 2 milyar doların üzerinde yeni kaynağı ülkemize getirdik. Bu işlemler arasında 500 milyon euroluk İTMK ihracının ayrı bir yeri var."

YABANCI TÜRKİYE'YE GÜVENİYOR

Aydoğan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD), bankaya ilave 150 milyon euro kredi limiti sağladığını hatırlattı. Bu limitin EBRD'den tek seferde aldıkları en büyük kredi limiti olduğuna dikkat çeken Aydoğan, "Bu, Türkiyeekonomisine, bankacılık sektörüne ve Vakıfbank'a duyulan güvenin bir göstergesidir" dedi. Halil Aydoğan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Büyümeden ödün vermeden, verimlilik odaklı çalışma anlayışı ile elde ettiğimiz kârın önemli bir bölümünü bilanço içinde tutmaya devam ediyoruz. Ekonomiye değer katacak projelerin ve reel ekonominin finansmanına devam edeceğiz."