'Antalya'dan 4 şirket İkinci 500'de'

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında Antalya'dan 4 firmanın yer aldığını bildirdi.

'Antalya'dan 4 şirket İkinci 500'de'
'Antalya'dan 4 şirket İkinci 500'de'
GİRİŞ 08.08.2016 17:23 GÜNCELLEME 08.08.2016 17:23

 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" arasında Antalya'dan 4 firmanın yer aldığını bildirdi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, İSO'nun en büyük sanayi kuruluşları çalışmasının Türkiye sanayisini izlemek adına önemli bir referans kaynağı olduğunu kaydetti.

İSO'nun "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015 Yılı Raporuna göre, Antalya'dan Ekiciler, ETİ Elektrometalurji, Ankutsan ve Antalya Enerji firmaları ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında aldıklarını belirten Çetin, söz konusu dört firmanın 2015 yılında üretimden satış toplamının 604,7 milyon lira olduğunu bildirdi.

Çetin, Antalya sanayisinin turizm ve tarıma dayalı ekonomi nedeniyle ağır sanayi olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"2015 yılı turizmde gerilemenin yaşandığı bir dönemdir. Buna rağmen Antalya sanayisi çevreci yapısıyla, sanayicisinin özverisi ile büyümesini sürdürmektedir. Firmalarımız, ulusal ve uluslararası piyasalarda güçlü şekilde yer edinmeye devam ediyorlar. Açıklanan rakamlar, başta ulaşım olmak üzere kentimizin ihtiyacı olan altyapı yatırımları yapıldığı zaman sanayicilerimizin çok daha iyisini yapabileceklerini, bu ülke için çok daha fazla katma değer üreteceklerini göstermektedir. Antalya sanayisinin gücünü ortaya koyan, Odamız üyesi Ekiciler, ETİ Elektrometalurji, Ankutsan ve Antalya Enerji firmalarını Türkiye'nin En Büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasına girmiş olmalarından dolayı tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda Antalya'dan daha çok firmanın listede yer almasını diliyorum."