İĞDAŞ'ın alanı genişledi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İGDAŞ dağıtım bölgesini genişletti.

İĞDAŞ'ın alanı genişledi
İĞDAŞ'ın alanı genişledi
GİRİŞ 30.07.2016 15:38 GÜNCELLEME 30.07.2016 15:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İGDAŞ) dağıtım bölgesini genişletti.

EPDK yetkililerinden aldınan bilgiye göre, Çatalca, Hadımköy ve Muratbey'in doğalgaz dağıtımı da İGDAŞ'ın sorumluluk bölgesine dahil edildi.

İGDAŞ'ın söz konusu yerlerde mevcut tarifeyi aşmadan hizmet vereceği belirtilirken, birleşmeden kaynaklanan revizyon ihtiyacı, yapılacak ilk tarife düzenlemesinde dikkate alınacak.

EPDK'nın İGDAŞ'a devredilmesine karar verdiği Çatalca, Hadımköy ve Muratbey'in doğalgaz dağıtımını daha önce Aksa Trakya Doğalgaz Dağıtım AŞ yapıyordu.

İLK KEZ KULLANDI

Böylece EPDK, kendisine verilen dağıtım bölgelerini tek lisans altında birleştirme yetkisini ilk kez kullanmış oldu.

Yapılan son değişiklikle dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin talep etmesi ve EPDK'nın teknik ve ekonomik olarak uygun bulması durumunda, dağıtım bölgelerinin tek bir lisans altında birleştirilebilmesi veya mevcut dağıtım bölgelerinin birden fazla lisans sahasına bölünebilmesi öngörülüyor.

Dağıtım şirketlerinin birleşme taleplerine ilişkin başvuruların değerlendirilmesinde, işletme verimliliği açısından şebeke bütünlüğü ve bölgesel yakınlık dikkate alınıyor.

6 milyonun üzerinde aboneye hizmet veren İGDAŞ, İstanbul'un yüzde 95'ine doğalgaz arzı sağlıyor. Şirketin 2015 yılındaki yıllık gaz satış miktarı 5,7 milyar metreküpe ulaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • la bu kacinci 7 yıl önce Şikayet Et
    iğdaş nedir ya la
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    İĞDAŞ nedir ya
    Cevapla