Bank Asya tarih oluyor

TMSF'den "BDDK`nın Bank Asya ile ilgili faaliyet izninin kaldırılması tasfiye sürecinin başlaması anlamına geliyor" açıklaması geldi.

Bank Asya tarih oluyor
Bank Asya tarih oluyor
GİRİŞ 25.07.2016 12:29 GÜNCELLEME 25.07.2016 12:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BDDK'nın Bank Asya ile ilgili faaliyet izninin kaldırılmasının tasfiye sürecinin başlaması anlamına geldiğini bildirdi.

TMSF'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Bilindiği üzere, Asya Katılım Bankası A.Ş. (Banka)’nin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi 29.05.2015 tarihi itibarıyla 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 71’inci maddesinin 1. fıkrasının b bendi hükmü gereğince Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nca (BDDK) TMSF’ye devredilmiş, Kanunun 107. maddesi kapsamında faaliyetlerine devir tarihinden itibaren TMSF’nin kontrolü altında devam eden Bankaya ilişkin çözümleme süreci olumsuz neticelendiğinden, 18.07.2016 tarihi itibarıyla Bankanın faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verilmiş idi. Gelinen son aşamada, TMSF Kurulu’nun 21.07.2016 tarih ve 143 sayılı kararıyla, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 107. maddesinin son fıkrası gereğince Bankanın faaliyet izninin kaldırılmasının BDDK’dan talep edilmesine karar verilmiş, TMSF’nin bu talebi üzerine alınan 22.07.2016 tarih ve 6947 sayılı BDDK kararıyla Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin faaliyet izni kaldırılmıştır. Alınan bu karar, Bankanın 5411 sayılı Kanun gereğince TMSF tarafından yürütülecek tasfiye sürecinin başlaması anlamına gelmektedir.

Konuyla ilgili ilave açıklmalar gerektikçe yapılacaktır.  "

YORUMLAR 12
  • dikkat virüs 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye den yurt dışına gönderilen ve yurt dışından Türkiye ye gönderilen para ve para benzerileri takibe alınmalı bilakis ABD ye gönderilen ve buradan türkiyeye gönderilen paralar ve para benzerileri darbeci FETÖ tarafından kontrol ediliyor olabilir ve hatta bir üçüncü ülkeler üzerinden bu terörist örgüte kanalize ediliyor olabilir yakalanan darbecilerin bu konu ilede ilintili olabilecek davranışta bulundukları bence düşünülmeli ve varsa bu örgütün finans kaynakları tespit edilip kurutulmalı
    Cevapla
  • Hatice 7 yıl önce Şikayet Et
    Ön yargılı olmayın arkadaşlar. Zanda büyük günah vardır. Benim Fetullah a ve FETÖ ye destek olmak gibi bir niyetim olmadan hesap açmıştım çünkü bir AB vatandaşı olarak her banka kolayca kredi kartı vermiyor (örnek: teminat istiyor). Bankasya ya sorduğumda şart koşmadan kredi kartı vermişlerdi. Ayrıca AB emeklilik maaşı Euro olarak geldiğinde kesintide yapmıyorlardı. Ben mecburen açtırdım mesela. Ben FETÖ cü müyüm. Paramı (az bişiy 500 TL) niye grei almayım.
    Cevapla
  • ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle 17-25 Aralık'tan sonra evini, arabasını satıp, bankalardan ihtiyaç kredisi kullandırılıp bu bankaya para yatırıldığını duyduk. Özellikle bu tarihten sonra (taputan, noterden satış yapanlar tespit edilip) bankaya yatırılan paralarla eşleştirme yapılarak) para yatıranlar tespit edilebilir. Bunlara o devlet garantisi tutarı ödenmemeli.
    Cevapla
  • nuh 7 yıl önce Şikayet Et
    adam evini annesinin evini satmış 100.000 tl olarak ayrı ayrı hesap açmış güya banka aracılığı ile destek yapmış devlet garantiside var. bank asya da hesabı olanlara kuruş vermeyin kardeşim gidin şehitlere polis lere harcayın. para hayırlara vesile olsun
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    demek fetö nün TANK ASYAsı kapanıyor. geç bile kalındı.bunların kasası olduğunda bu darbe vurulacaktı. içi boşaltılmıştır. zararın neresinden dönülürse kardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle