'Kaynak Holdig'e siber saldırılar arttı'

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı, kurumun FETÖ'nün elinden alındıktan sonra birçok devletten siber saldırılara uğradığını belirtti.

'Kaynak Holdig'e siber saldırılar arttı'
'Kaynak Holdig'e siber saldırılar arttı'
GİRİŞ 24.07.2016 17:36 GÜNCELLEME 24.07.2016 17:36

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, çok uluslu bir siber saldırı ile karşı karşıya olduklarını, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Rusya, Almanya, Fransa, Hollanda ve İngiltere üzerinden saldırı yaptıklarını belirtti.

Kaynak Holding'den yapılan açıklamaya göre, 17 Kasım 2015 tarihinde mahkeme kararıyla yönetimine el konulan Holding'de sıcak gelişmeler yaşanıyor.

HANGİ ŞİRKETLERİ BARINDIRIYOR?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) doğrudan tek sahibi olduğu iktisadi işletme olan Kaynak holding bünyesinde 86 şirket, 84 okul bulunuyor.Fetullahçı Terör Örgütü ile bağları kesilen Kaynak Holding’in bünyesinde Sürat Kargo, NT ve Sürat Bilişim gibi önemli markalar yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, saldırıların arttığına dikkati çekti. Okumuş, şunları kaydetti:

"Çok uluslu bir siber saldırı ile karşı karşıyayız. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Rusya, Almanya Fransa, Hollanda ve İngiltere üzerinden saldırı yapılıyor. Kaynak Holding bünyesinde bulunan bilişim uzmanları, ataklara karşı koyarak bilişim alanında ciddi bir mücadele sergiliyor. FETÖ'cüler 'server'ları ele geçirerek kamuya dijital saldırı hazırlığı içinde olabilirler. Diğer taraftan böylesine güçlü bir sistemi ele geçirerek başka planlar yapıyor olabilirler."