Arçelik'ten dev satın alma

Arçelik, Pakistan'ın lider beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ı satın aldı.

Arçelik'ten dev satın alma
Arçelik'ten dev satın alma
GİRİŞ 01.07.2016 08:59 GÜNCELLEME 01.07.2016 13:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Arçelik A.Ş, dünyanın altıncı büyük nüfusuna sahip Pakistan'ın lider beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ı toplam 258 milyon dolar hisse bedeli üzerinden satın almak için anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre, Dawlance'ın Pakistan'daki üretim ve satış şirketleriyle birlikte, iki ayrı lokasyondaki 3 üretim tesisi de Arçelik'in global üretim ağına eklenecek.

ÜRETİM TESİSLERİNİ DE ALIYOR

Arçelik yaptığı yazılı açıklama ile Pakistan'ın lider beyaz eşya ve ev aletleri şirketi Dawlance'ı toplam 258 milyon dolar hisse bedeli üzerinden satın almak üzere anlaşma imzaladığını duyurdu. Açıklamada yer alan bilgilere göre, Dawlance'ın Pakistan'daki üretim ve satış şirketleriyle birlikte, iki ayrı lokasyondaki 3 üretim tesisi de Arçelik'in global üretim ağına eklenecek.

Toplam satışları 2015 yılında 221 milyon dolar, FAVÖK'ü 45 milyon dolar olarak gerçekleşen Dawlance, ikisi Karaçi, biri Haydarabad'da olmak üzere üç üretim tesisine sahip. Buzdolabı, mikrodalga, dondurucu, çamaşır makinesi ve klima pazarında öncü oyuncular arasında yer alan şirketin ülke çapında 16 bölge ofisi aracılığıyla yaklaşık 2 bin satış noktası bulunuyor.

YORUMLAR 2
  • zamansız 7 yıl önce Şikayet Et
    UMARIM dawlance markasını yok etmez ! ! devam ettirir
    Cevapla
  • Davut 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamların kaç tane markası var dünya çapında her geçen gün büyüyorlar, alman markalarına kafa tutyorlar sen burda inandığın komplo teorileriyle yaşa :)
    Cevapla