Haber geldi hisseler uçuyor

Florya ve Riva projeleri için Emlak Konut İdaresi ile protokol imzaladığı haberi Galatasaray hisselerini uçurdu.

Haber geldi hisseler uçuyor
Haber geldi hisseler uçuyor
GİRİŞ 29.06.2016 15:54 GÜNCELLEME 29.06.2016 15:54

Galatasaray Kulübü, Florya ve Riva projeleri için Emlak Konut İdaresi ile protokol imzaladığını açıkladı. Haberin ardından Galatasaray hisseleri yüzde 20 yükselerek tavan fiyata çıktı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında Florya ve Riva arsaları üzerinde proje geliştirmek amacıyla protokol imzalandığı bildirildi.

Emlak Konut GYO'nun Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında "Şirketimiz ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında, İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde 22 bin 627,00 metrekare yüz ölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde 1 milyon 76 bin 22,18 metrekare yüz ölçümlü arsalar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalanmıştır. " bilgilerine yer verildi.

HİSSELER TAVAN OLDU

Haberin ardından Galatasaray Sportif hisseleri yüzde 20 yükselerek tavan fiyat olan 23,92 liraya çıktı. Galatasaray Spor Kulübü Derneği, Galatasaray Sportif'te yüzde 68.75 pay ile ana hissedar konumunda bulunuyor.

Mali yapısındaki bozukluk nedeniyle UEFA turnuvalarından bir yıl men cezası alan Galatasaray, gelir getirici projeler üzerinde çalışıyordu.