İtalyan devi Türkiye'ye dönüyor

Türkiye'yi güzergahından çıkaran İtalyan cruise devi, seferlere yakında tekrar başlayacaklarını söyledi.

İtalyan devi Türkiye'ye dönüyor
İtalyan devi Türkiye'ye dönüyor
GİRİŞ 29.06.2016 09:39 GÜNCELLEME 29.06.2016 10:00

İtalyan MSC, bu yıl Türkiye'yi güzergâhından çıkardı. MSC Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, Türkiye'den vazgeçmedikleri sadece kısa süreliğine askıya aldıklarını söyledi.

Tuncel, Türkiye'nin en çok tercih edilen destinasyonlar arasında ilk sırada yer aldığını belirtti.

İZMİR NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Türkiye turlarının İzmir-İstanbul şeklinde geliştiğini vurgulayan Tuncel, "Gemi İzmir'den sonra İstanbul'a geliyordu. İzmir'den sonra Karadeniz ya da Akdeniz'de yanaşabileceği nitelikte bir liman olsaydı alternatif buna çevrilebilirdi. Ancak bizim çapımızdaki büyüklükte bir geminin yanaşacağı liman maalesef bu kıyılarda olmadığı ve geminin manevra hızından dolayı ikinci bir limanda durması gerektiği için İzmir'i de iptal etmek zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

'EN BÜYÜK EKSİKLİK LİMAN'

Necla Tuncel, herhangi olumsuz bir gelişme olmazsa 2017'de MSC'nin yine Türkiye turlarına başlayabileceğini aktardı. MSC'nin 12 gemisi olduğunu aktaran Tuncel, "İzmir ve İstanbul'u içine alan turumuz en çok talep gören gemimiz. Bu nedenle biz bu tura bir an önce başlamak istiyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin en büyük eksikliğinin liman olduğunu vurgulayan Tuncel, "Eğer cruise altyapımız olsaydı Rusya kaybını çok rahat telafi edebilirdik. Bizim kompleks cruise limanlarını bir an önce yapmamız gerekiyor" dedi.

İSTANBUL'DAN DUBAİ'YE SEFERLER

Türk yolcunun MSC için özel bir potansiyel barındırdığını anlatan Tuncel, cruise gemilerine büyük talep olduğunu aktardı. Tuncel, "Özellikle Küba ve Transatlantik turlarına büyük talep var. Bu yıl Emirates ile işbirliğine gittik. Dubai kalkışlı turlarımızda İstanbul'dan Dubai'ye Emirates ile uçuracağız" şeklinde konuştu.

KAYNAK: SABAH