Ziraat Bankasına 7 ödül

Ziraat Bankası, EMEA Finance Awards 2016 kapsamında finansman sağladığı 4 büyük projeyle 7 ödüle layık görüldü.

Ziraat Bankasına 7 ödül
Ziraat Bankasına 7 ödül
GİRİŞ 28.06.2016 17:25 GÜNCELLEME 28.06.2016 17:25

Ziraat Bankası, Ortadoğu ve Afrika’nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Awards 2016 kapsamında finansman sağladığı 4 büyük projeyle 7 ödüle layık görüldü.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ziraat Bankası, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi ile "Yılın En İyi Proje Finansmanı (Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi)", "Yılın En iyi Kamu Özel Ortaklığı Proje Finansmanı (Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi)" ve "Yılın En İyi Altyapı Finansmanı (Doğu ve Orta Avrupa)" kategorilerinde ödül almaya hak kazandı.

Ziraat Bankası aynı zamanda Yeniköy-Kemerköy Termik Santralleri Özelleştirmesi Projesi ile "Yılın En iyi Özelleştirme Finansmanı (Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi)" ödülünü, Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü Projesi ile de "Yılın En iyi Kamu Özel Ortaklığı Proje Finansmanı (Doğu ve Orta Avrupa)" ödülünü alan Ziraat Bankası ayrıca Gebze-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçişi Projesi ile "Yılın En İyi Altyapı Finansmanı (Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölgesi)" ve "Yılın En İyi Ulaşım Altyapı Finansmanı (Doğu ve Orta Avrupa)" ödüllerinin de sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bankanın Proje Finansmanı Grup Başkanı Ayçe Şule Gürleyik, proje finansmanı konusunda son 4 yıldır aktif rol oynadıklarını belirtti. Söz konusu dönemde taahhüt ettikleri toplam finansman miktarının 11 milyar dolara yaklaştığını bildiren Gürleyik, bunun 6,5 milyar dolarını aşkın kısmının projelerdeki ilerlemeyle birlikte yatırımcının kullanımına bırakıldığını, diğer bir deyişle projeye harcandığını kaydetti.

Gürleyik, "Savunma sanayi, enerji üretimi, köprüler, otoyollar, hastaneler, havaalanları, eğitim, gıda, özelleştirmeler, ambalaj, telekomünikasyon, perakende, doğalgaz ve elektrik dağıtımları gibi farklı alanlarda birçok projede bazen tek banka olarak bazen de değerli bankalarla önemli görevler üstlendik. Aralarında EMEA'nın da olduğu uluslararası kuruluşlar tarafından 4 senedir layık görüldüğümüz bu ödüllerin her biri, emeğimizin takdir görüyor olmasının yanı sıra Türkiye bankacılık sektörünün tanıtımını, projelerimizin uluslararası bilinirliğini sağlaması açısından da bizi ve meslektaşlarımızı çok memnun ediyor. Ülkemize değer katacak projelerin bir parçası olmaktan ve yaptığımız işlerle Türkiye'nin geleceğine imza atmaktan ve bundan sonraki süreçte de Türkiye'nin en büyük bankası olarak ülke ekonomisine katma değer oluşturacak her türlü projede yer almaktan gurur duyacağız." ifadelerini kullandı.