Pegasus Airbus uçaklarının ilki temmuzda geliyor

Pegasus, 4 yıl önce Airbus firmasından yaklaşık 12 milyar dolara sipariş ettiği 25'i opsiyonlu 100 uçağın ilkini gelecek ay teslim alacak.

Pegasus Airbus uçaklarının ilki temmuzda geliyor
Pegasus Airbus uçaklarının ilki temmuzda geliyor
GİRİŞ 28.06.2016 17:22 GÜNCELLEME 28.06.2016 17:22

Uyguladığı düşük maliyetli (low cost) hava yolu modeliyle 41 ülkede 103 noktaya uçan Pegasus, 4 yıl önce Airbus firmasına sipariş verdiği uçakları gelecek ay itibarıyla teslim almaya başlayacak. Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, verildiği tarih itibarıyla, Türk sivil havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük uçak siparişinin Pegasus'a ait olduğunu söyledi.

Pegasus'un sadece Türkiye'de değil Ortadoğu'da da birçok alanda öncü bir firma olduğunu anlatan Nane, "Bölgede gerek hizmet kalitesi, gerek düşük maliyet politikasıyla, birçok yere ilham kaynağı olmuş bir firmayız" diye konuştu.

Airbus'la, 2012 yılında, 25'i opsiyonlu toplamda 100 uçak için anlaşma yapıldığını hatırlatan Nane, "Bu uçaklar, Airbus A320 serisinin NEO modeliydi. Bu uçakların ilkini, inşallah temmuz ayında teslim alıyoruz. Airbus'a gittim, üretim bandında uçağımızın üretilmesini de gördüm. Siparişlerimiz devam edecek. Bu yıl 9 yeni uçağımız gelecek" bilgisini verdi.

"Yüzde 15 civarında bir yakıt tasarrufu sağlanacak"

Mehmet Nane, siparişinin 2021 yılına kadar tamamlanacağını belirterek, şu an itibarıyla 70 uçağa sahip olduklarını, tamamlanan siparişlerle 170 uçak sayısına ulaşacaklarını kaydetti. Airbus A320 NEO modelinin yakıt tasarrufu sağlayan bir motor sistemine sahip olduğunu anlatan Nane, yeni uçakların yaklaşık yüzde 15 yakıt tasarrufu sağlayacağını bildirdi.

Düşük maliyetli modelde bölgede önemli bir oyuncu olduklarının altını çizen Nane, 1 Haziran itibarıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nda başlattıkları yer hizmetleriyle de örnek oluşturduklarını söyledi.

Yer hizmetleri çalışmasının hizmet kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştirilen bir proje olduğunu ifade eden Nane, "Biz inanıyoruz ki Pegasus'taki başarıyı gören sektördeki diğer oyuncular da bunu devam ettirecek. Burada da bir öncülük yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Pegasus'un yılın ilk 4 ayında 7 milyondan fazla yolcu taşıdığı bilgisini de veren Nane, aynı dönemde iç hat pazar payını bir önceki yıla göre yüzde 28'den yüzde 29,8'e, dış hat pazar payını ise yüzde 11,9'dan yüzde 12,8'e çıkardıklarını kaydetti.