C&A çıkıyor, mağazaları DeFacto oluyor

Avrupa’nın önemli moda perakende markalarından C&A, Türkiye’den çıkma kararı aldı.

C&A çıkıyor, mağazaları DeFacto oluyor
C&A çıkıyor, mağazaları DeFacto oluyor
GİRİŞ 25.06.2016 07:16 GÜNCELLEME 25.06.2016 16:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

C&A markası Hollanda sınırı yakınlarında küçük bir Alman kasabasında Clemans ve August tarafından 1841 yılında kuruldu. 20’inci yüzyılda modayı erişilebilir kılmak hedefiyle perakende sektörünün önemli oyuncularından biri oldu. Merkezi Brüksel ve Düsseldorf’ta yer alıyor.

2007 YILINDA GİRDİ

 Bugün 19 Avrupa ülkesinde 1575 mağazası bulunan C&A’in dünya çapında 35 bin çalışanı bulunuyor. Yılda 500 milyon adet giysi ve ayakkabı satışı yapan C&A, Türkiye’ye ise 2007 yılında geldi. İstanbul’da Profilo alışveriş merkezinde açılan ilk mağazayı, Türkiye’nin 6 şehrinde çoğunluğu AVM’lerde 24 mağaza izledi. Açıldığı ilk yıllarda hızlı bir büyüme gerçekleştiren C&A, 2020 stratejileri doğrultusunda Avrupa’da büyümeye karar verdi. Bu nedenle de Türkiye’den ayrılmaya hazırlanıyor. Mağazalarını ise De Facto’ya devretme kararı verdi. 

294 MAĞAZASI VAR

Türkiye’nin en hızlı büyüyen perakende zincirlerinden biri olan DeFacto’nun ise 63 ilde 294 mağazası bulunuyor. C&A gibi ulaşılabilir moda anlayışı ile büyüyen DeFacto çok katlı mağazalar ve 1000 metrekare üzerinde konsept mağazalardan oluşuyor. Turquality desteğini 2013 yılından beri alan DeFacto’nun 7 bine yakın çalışanı bulunuyor. Üç yıl içinde bu sayıyı 18 bine çıkarmayı planlayan DeFacto’nun  2024 yılı hedefi 9 kat büyeyerek 10 milyar TL ciroya ulaşmak.

YORUMLAR 23
  • Pro 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım hayırlısı
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Markalara bak.Ca defacto.lc waikiki...vb...Türk adı vermekten utanıyorlar sanırım.
    Cevapla
  • aLİ 7 yıl önce Şikayet Et
    çaputçu
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    20 yil parisde tekstil yapmis biri olarak ca nasil olur da turkiyeden cikar onu anlamiyorum burda sorun ca nin isletim sisteminin bize uymamasi yoksa magazada 20tl ye satilan urun cinden magazaya girenedek tum masraflar dahil 5 tl yi gecmez
    Cevapla
  • ▪▪▪ 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen ablacim i Phone de oyleci de yapiliyor icindeki telefonun malzemeleri toplam 6€ ama bize kaca satiliyor
    Cevapla
  • ÖMER 7 yıl önce Şikayet Et
    eee normal sıfır vergi ile teşvikli açıldı...vergi ödemeye başlaması yakın oyüzden kapatıp gidecek alacağını aldı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle