KARDEMİR'den ilan tepkisi

Kardemir Yönetim Kurulu, son günlerde basın yayın organlarında verilen bazı ilanlar hakkında açıklama yaptı.

KARDEMİR'den ilan tepkisi
KARDEMİR'den ilan tepkisi
GİRİŞ 16.06.2016 15:50 GÜNCELLEME 16.06.2016 15:50

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Yönetim Kurulu, son günlerde basın organlarına verilen birtakım ilanların maksatlı ve hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Fabrika Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, sözde "sosyal sorumluluk" iddiasıyla hareket eden kişilerin, yıllardır şirketin organları ve tüzel kişiliği hakkında medya kanalıyla yargı mercileri üzerinde oluşturmaya çalıştıkları baskı ortamının, hukukun özel amaçlara alet edilmeye çalışılmasının tipik bir örneği haline geldiği ifade edildi.

Açıklamada, yargıyı, yürütmeye şikayet edercesine, yürüyen davalarla ilgili yürütmeyi göreve çağırmanın açık bir anayasa tanımazlık örneği olduğu ve asla hoş görülmemesi gerektiği vurgulanarak, temelsiz ihbarlar, davalar ve gazetelere tam sayfa verilen ve hukuka aykırı beyanlar yoluyla adil yargılamayı etkileme teşebbüslerinin had safhaya ulaştığı ileri sürüldü.

"Şeffaf, hesap verebilir şekilde yönetilmektedir"

Medya aracılığıyla yapılan muhtelif açıklamalar, şirketin yönetim kurulu üyelerinin haksız rekabet fiillerinin sabit olduğu ve genel kurulca alınan kararların, yargı kararlarına aykırılığının iddia edildiği aktarılan açıklamada, bu kişiler hakkında yargıya başvurulduğu kaydedildi.

"Halbuki hem hukuk hem de ceza mahkemelerince haksız rekabet iddiaları reddedilmiş, yönetim kurulu üyelerimiz hakkında beraat kararı verilmiştir." denilen açıklamada, "Açılan davalar, yapılan mesnetsiz şikayetler ve geçmişte açılan benzerleri, son derece cüzi ve artık tümüyle pervasız hale gelen bir azınlık tarafından itiyat haline getirilerek, halka açık anonim ortaklık statüsünde bulunan ve binlerce pay sahibi olan şirketimizin işleyişi ve repütasyonu haleldar edilmeye çalışılmaktadır. Şirketimiz, söz konusu cüzi ve pervasız azınlığın iddialarının aksine, ilişkili kişiler de dahil olmak üzere yaptığı tüm ticareti olağan piyasa koşullarında ve hukuka uygun olarak yapmakta, kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda sorumlu, şeffaf, hesap verebilir ve adil bir şekilde yönetilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

"Kişiler hakkında kurulca atılacak adımların takipçisi olacağız"

Söz konusu "yasa ve anayasa tanımaz kişilerin", kendi çıkarları doğrultusunda KARDEMİR gibi tümü halka açık bir şirketin borsada işlem gören paylarının değerini etkileyecek asılsız bilgiler içeren beyanlar ile Sermaye Piyasası Kanununu ve küçük yatırımcının haklarını da ihlal ettiği savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Bu vesile ile Sermaye Piyasası Kurulunu göreve çağırıyor ve sorumlular hakkında yasanın kendisine verdiği yetkileri kullanmaya davet ediyoruz. Sermaye Piyasası Kanununu ihlal ettikleri açık olan bu kişiler hakkında kurulca atılacak adımların takipçisi olacağımızı ve talep edilecek her türlü bilgi ve belgeyi sağlayarak soruşturmaya istenilen tüm katkıyı yapacağımızı da beyan ederiz."

Eski Karabük Özel Sektör Demir Çelik Haddecileri Derneği Başkanı Murat Orhan, KARDEMİR Yönetim Kurulu üyelerinin, "haksız rekabet suçu işledikleri" iddialarını içeren açıklamalarda bulunmuş ve beyanlarını çeşitli gazetelere ilan vermişti.

KAYNAK: AA