Tofaş'tan sürdürülebilirlik raporu

Tofaş, sürdürülebilirlik raporunun üçüncüsünü yayınladı

Tofaş'tan sürdürülebilirlik raporu
Tofaş'tan sürdürülebilirlik raporu
GİRİŞ 13.06.2016 17:37 GÜNCELLEME 14.06.2016 08:54

Tofaş, ilkini 2014 yılında yayınladığı sürdürülebilirlik raporunun üçüncüsünü Çevre Haftası'nda kamuoyuna sundu.

Şirket açıklamasına göre, Tofaş, Türkiye ekonomisi için ürettiği katma değerin yanı sıra sosyal ve çevresel yatırımlar yapmaya devam ediyor. Faaliyetlerini bu amaçla sürdürülebilirlik yaklaşımı ekseninde yürüten Tofaş, 2014 yılında bir ilke imza atmış ve Türkiye otomotiv endüstrisinde üretici kimliği ile sürdürülebilirlik raporu yayınlayan ilk firma olmuştu.

Tofaş Sürdürülebilirlik Raporu'nun üçüncüsünü Çevre Haftası'nda kamuoyu ile paylaştı.

Raporlama döneminde Dünya Klasında Üretim (WCM) metodolojisinin odaklandığı temel alanlardan biri olan çevresel performansını iyileştirmeye devam eden Tofaş, 2014 yılında 4,77 GJ/araç olarak gerçekleşen araç başına enerji tüketimini 2015 yılında 4,69 GJ/araç düzeyine düşürdü. Bunun yanında dönem içerisinde yapılan enerji verimliliği projeleri sayesinde 71 bin 10 GJ enerji ve 6 bin 225 ton karbondioksit emisyon tasarrufu sağlandı.

İş Güvenliğinde Kültür Değişimi projeleri ile kayıp günlü kaza frekansını yüzde 60 azaltarak 0,02 düzeyine düşüren şirket, çalışanlarına ve müteahhit firma çalışanlarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini yoğun şekilde sürdürdü. Tofaş'ın İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki çalışmaları, 2014-2015 döneminde bir kez daha Avrupa İş Güvenliği Ajansı (EU-OSHA) tarafından düzenlenen ödüllü uygulamalar yarışmasında Avrupa'nın en iyi uygulamaları arasında yerini aldı.

"Etkimizi en aza indirgemeye gayret gösteriyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, Tofaş'ın Koç Holding ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile birlikte sürdürülebilir bir geleceğin inşası için çalıştığını belirtti. Eroldu, şunları kaydetti:

"Doğal dengenin korunması ekseninde, üretim süreçlerimizde ortaya çıkan atıklardan kullandığımız hammaddelere ve tükettiğimiz elektrik enerjisine kadar pek çok konuda çevre üzerinde doğrudan etkimiz olduğunun bilincindeyiz. Paydaşlarımıza değer üretmeye devam etmenin bilinciyle, etkimizi mümkün olan en doğru şekilde yönetmeye ve en aza indirgemeye gayret gösteriyoruz. Kurumsal sürdürülebilirlik performansımızı her geçen yıl daha da güçlendiriyoruz. 2015 yılında Sürdürülebilir İş Zirvesi'nde Karbon ve Enerji Yönetimi kategorisinde ödül almanın yanı sıra pek çok değerli derecelendirme kuruluşu tarafından çalışmalarımız teyit edildi.

Çalışanlarımıza güvenli, insana değer verilen, adil ve öğrenme kültürünün hakim olduğu bir çalışma ortamı sunma taahhüdümüz doğrultusunda daha iyi bir performans sergilemek için çalıştık. Sıfır kaza hedefimizle ve Adım Adım İş Güvenliği yaklaşımımızla İş Sağlığı ve Güvenliği performansımızı güçlendirmeyi sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de kurumsal vatandaşlık anlayışımız doğrultusunda çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz."