Aras Kargo'ya ödül

Uygulamalı kargo okulu Aras Kargo'ya ödül getirdi.

Aras Kargo'ya ödül
Aras Kargo'ya ödül
GİRİŞ 13.06.2016 17:31 GÜNCELLEME 13.06.2016 17:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Aras Kargo, yeni iş başı yapacak çalışanlarına eğitim verdiği "İlk Adım Okulları"yla ödüle layık görüldü.

Şirket açıklamasına göre, kargo sektöründe bir ilke imza atarak eğitim platformu Aras Akademi'yi kuran Aras Kargo, akademi bünyesinde açtığı İlk Adım Okulları'nda yeni iş başı yapacak çalışanlarını eğitiyor.

Aras Kargo, bu uygulamasıyla Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin (PERYÖN) insan yönetimi alanındaki en iyi uygulamaları belirlediği 8. ödül organizasyonunda ödül kazandı.

Aras Akademi ile 2009 yılında sektörde ilk kez bir eğitim platformu oluşturan Aras Kargo, 2014 yılında da Aras Akademi çatısı altında İlk Adım Okulları'nı, yeni çalışanlara özel ilk mesleki eğitim okulu olarak faaliyete geçirdi. İki yılda İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da olmak üzere 5 İlk Adım Okulu açıldı. Simülasyon şubelerinin de bulunduğu İlk Adım Okulları'nda oryantasyon süreçlerinin etkinliği artırılarak, çalışan verimliliği ve müşteri memnuniyetini daha üst noktalara taşıma hedefiyle eğitim veriliyor.

"Önceden bu işi yapabilmek için en az 4 lisan gerekiyordu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, ödüle layık görüldükleri için büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Aras, şunları kaydetti:

"2001 yılında işe bir şubede çalışarak başladığımda, her şeyi el yordamıyla yapıyorduk. O günlerde 'bu böyle olmamalı' diye düşünmüştüm. Bu deneyimimden yola çıkarak, kargo sektörünün bir eğitim anlayışını benimsemesi konusunda hayal kurdum. Ne mutlu ki bu da markamıza çok prestijli bir ödül getirdi.

Osmanlı döneminde, hatta daha da öncesinde bu işi yapabilmek için en az 4 lisan gerekiyordu. O zamanlar en kalifiye insanlar kargo sektöründe çalışıyormuş. Biz de bunu hatırlayıp hem sektörümüzü hem de işimizi yukarılara taşımak için Aras Akademi ile eğitime başladık, 100 bine yakın çalışana sahip sektörümüze öncülük ettik. Bugüne kadar İlk Adım Okulları'ndan 3 bine yakın kurye ve temsilciyi mezun ettik. Şu an 4 büyük şehirde bulunan okullarımıza yenilerini eklemeyi planlıyoruz."

YORUMLAR 9
  • vatandaşşşşş 7 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan aras kargonun siyasi bağlantısı çok iyi. çünkü firmanın kendisi çok kötü
    Cevapla
  • ata 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar rezil bir firmaya nasıl ödül vermişler hayret, ben yandım başkası yanmasın
    Cevapla
  • sinan kara 7 yıl önce Şikayet Et
    Zor durumda kalsam bile bu firmayla çalışmam. Gönderimi ulaştıramadılar adres bulamadık dediler geri gelince bi de parasını aldılar.
    Cevapla
  • saane 7 yıl önce Şikayet Et
    tabi en kotu en iisi olur
    Cevapla
  • alagoz 7 yıl önce Şikayet Et
    bir işi en iyi yüzüne gözüne bulaştırma ödülü verin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle