Savunma sanayiinde 3,5 milyar dolarlık anlaşma

Genel maksat helikopteri için TUSAŞ, Sikorsky Aircraft ve yerli alt yüklenici firmalar arasında 3.5 milyar dolarlık sözleşmeler imzalandı.

Savunma sanayiinde 3,5 milyar dolarlık anlaşma
Savunma sanayiinde 3,5 milyar dolarlık anlaşma
GİRİŞ 07.06.2016 12:36 GÜNCELLEME 07.06.2016 15:53
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), genel maksat helikopteri projesi kapsamında projenin ana yüklenicisi TUSAŞ, ana alt yüklenicisi Sikorsky Aircraft ve diğer yerli alt yükleniciler arasında 3.5 milyar dolarlık sözleşmelerin imzalandığını açıkladı.

SSM'den yapılan yazılı açıklamada, ABD ihracat lisanslarına müteakiben sözleşmelerin imzalandığı, böylece projenin yürürlüğe girdiğini ve proje takviminin başlamasına yönelik son adımların atıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Proje kapsamında, TUSAŞ ana ve Sikorsky, Aselsan, TEI, Alp Havacılık alt yükleniciliğinde, 109 adet T70 Kara Şahin Helikopteri, önümüzdeki 10 yıl süresince Türkiye’de lisans altında üretim modeliyle, altı farklı kullanıcıya teslim edilecektir" denildi.

Proje kapsamında ana yüklenici TUSAŞ, T70 helikopterlerinin kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi tüm ana parçaların üretimini, nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini; Aselsan temel aviyoniklerin geliştirilmesi ve entegrasyonunu ve Sikorsky ile birlikte helikopter kokpiti geliştirilmesini; TEI, T-700 motorunun üretimini; Alp Havacılık ise iniş takımları, dişli kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçalarının üretim ve montajını gerçekleştirecek.

SSM açıklamasında, "Türk savunma ve havacılık sanayisi, sözleşme bedeli yaklaşık 3.5 Milyar ABD Doları olan Genel Maksat Helikopteri Projesi ile ülkemizin askeri ve sivil alanlardaki genel maksat helikopter ihtiyacının karşılanmasında önemli rol alacaktır" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • mert kartal. 7 yıl önce Şikayet Et
    Atak taaruz helikopteri, ikinci bir versiyonda genel maksat helikopteri olarak uyarlanabilirdi.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    aselsan hisse senedi aldım baya anlaşmada yapıyor bir sürü senetler yerinde sayıyor
    Cevapla
  • ilker 7 yıl önce Şikayet Et
    Acil alım için iyiidr.Ancak atak yapan ülke genel maksat için de yapar.YAPMALIYIZ DA
    Cevapla
  • asım 7 yıl önce Şikayet Et
    tarih geriye deyil ileri ye gidiyor son teknoloji şavaş füzeilesilah sistemi helikopteri koruyan zırh sistemi ve ateş topları varmı
    Cevapla
  • Derya hayrettini 7 yıl önce Şikayet Et
    Ataklar taarruzdur bunlar cok amacli ve personrl ve yuk tasiyicidir arkadaslar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle