Ramazan pidesini ABD'ye kabul ettirdi

19 yıldır Amerika'da hizmet veren Taşkın Fırını sahibi Kadir Taşkın, Ramazan pidesini Amerika'ya kabul ettirdiğini söyledi.

Ramazan pidesini ABD'ye kabul ettirdi
Ramazan pidesini ABD'ye kabul ettirdi
GİRİŞ 31.05.2016 15:14 GÜNCELLEME 31.05.2016 15:14

Amerika'da yaklaşık 19 yıldır hizmet veren Taşkın Bakery, (Taşkın Fırını) yaptığı ekmeklerle Müslümanların gözdesi haline geldi.

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pide, Amerika'da da Müslümanların sahur ve iftar sofralarını süslüyor. Geleneksel Türk ekmeğinin tadı Amerika'daki Müslümanların da olmazsa olmazı haline geldi.

Memleket özlemi çeken birçok Türk farklı eyaletlerden gelerek Amerika'da marka haline gelen Ramazan pidesi için her sene iftar vaktinde uzun kuyruklar oluşturuyor. 6 Haziran'da başlayacak olan Ramazan ayı için Amerika'da hazırlıklar şimdiden başladı.

"TÜRK PİDESİNİ AMERİKA'YA KABUL ETTİRDİK"

New Jersey'de yaklaşık 19 yıldır ekmek ve çeşitlerini üreten Taşkın Bakery'nin sahibi Kadir Taşkın, Amerikalıların Ramazan pidesini çok sevdiğini söyledi. 1989 yılında Amerika'ya turist olarak gelen daha sonra bir pizzacıda çalışmaya başlayan Kadir Taşkın, çalıştığı yerde ekmek ve simit yaparak satış yapmaya başladığını kaydetti.

1997'de Taşkın Bakery'i kurduğunu söyleyen Taşkın, firmayı kurduktan sonra Amerika'da Türk ürünlerine olan ihtiyacı gördüğünü dile getirdi. Fortune Türkiye'den Doğucan Cömert'in haberine göre; Ramazan pidesini Amerika'da 'Turkish Pide' adıyla tescillediğini söyleyen Taşkın, Amerika'ya Türk pidesini kabul ettirdiğini vurguladı.

RAMAZAN PİDESİNE HERKES ULAŞABİLİYOR

Amerika'da 5 eyalette direkt satış yaptığını kaydeden Taşkın, "Ulaşamadığımız yerlere kargoyla satış gerçekleştiriyoruz. New York'taki restaurantların yüzde 80'i ekmeği bizden alıyor. 80 tane ekmek çeşidimiz var. Her kesimden müşterimiz olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Firmasında 60 kişinin çalıştığını dile getiren Taşkın, "Ramazan ayıyla ilgili olarak hazırlıklarımız bulunuyor. Yumurtalı pidelerimiz çok ilgi görecek. İftar vaktine 2-3 saat kala satış yerlerimizde uzun kuyruklar oluşmaya başlar. Ramazan ayında günde 8 ve 10 bin arası Ramazan pidesi satıyoruz" dedi.