Dünya devi şirket Türkiye'den çekildi!

İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Dünya devi şirket Türkiye'den çekildi!
Dünya devi şirket Türkiye'den çekildi!
GİRİŞ 31.05.2016 09:04 GÜNCELLEME 31.05.2016 09:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

PayPal kararına gerekçe olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddini gösterdi.

Alınan karar uyarınca 6 Haziran Pazartesi gününden itibaren Türkiye'deki müşterilerPayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacak.

PayPal müşterileri bu sürede hesaplarına giriş yaparak, varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilecek.

Müşteriler PayPal'ın bilgi sayfasını ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgi alabilecek.

'İzinlerin alınması için çalışmalar sürecek'
PayPal'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, gelecekte Türkiye'deki müşterilere yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmaların süreceği belirtildi.

Online ödeme sistemleri içeresinde dünya sektöründe lider isimlerden olan Amerikan şirketi PayPal; ABD'nin yanı sıra, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor.

YORUMLAR 11
  • orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Tek geçim kaynağı yurtdışına satış olan ve ödemelerini sadece paypal üzerinden alabilen on binlerce mağdur insan var. Ne yapacak bu insanlar. Hükümet derhal çözüm üretmeli. Hemde hemen. Bu öyle geçiştirilecek küçük bir olay değil.
    Cevapla
  • Tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    vergi vermez ise tabiki izin alamaz, 3 kuruşa 5 köfte yok...
    Cevapla
  • uzman 7 yıl önce Şikayet Et
    diğer tefeciler izin çıkarttırmamıştır hepsi aynı şeyin şeyi
    Cevapla
  • Hadibe 7 yıl önce Şikayet Et
    Paypal küresel alışverişte çok kullanılıyor.Türkiyeden ayrılması çok kötü.Ayrıca Türkiye küresel bir kart yapamaz.
    Cevapla
  • Putinist 7 yıl önce Şikayet Et
    Paypal degil Turkiye kaybetti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle