Kazablanka'ya Türkiye hamlesi

Kazablanka'da yapılan 2'inci etap tramvay hattı ihalesini Türkiye'den katılan Yapı Merkezi firması kazandı.

Kazablanka'ya Türkiye hamlesi
Kazablanka'ya Türkiye hamlesi
GİRİŞ 27.05.2016 12:32 GÜNCELLEME 27.05.2016 12:32

Kazablanka Belediyesi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kazablanka şehri 2'inci etap tramvay hattı ihalesini Türkiye'den katılan Yapı Merkezi firmasının kazandığı belirtildi.

Kazablanka Belediyesi Yol ve Ulaşım Müdürü Muhammed Burahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kazablanka'da yapımı süren 1'nci etap tamamlandıktan sonra 2018'de başlaması planlanan 900 milyon dirhemlik (92 Milyon dolar) tramvay ihalesi daha önce beraber çalıştığımız Yapı Merkezi tarafından yapılacak." dedi.

Yapı Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kazablanca Tramvayı İkinci Hat Projesi, Yapı Merkezi tarafından 2010-2013 yılları arasında yapılan birinci hattın devamı niteliğindedir. İkinci hat projesinin Yapı Merkezi'ne kazandırılmasında ilk hatta gösterilen üstün performans önemli rol oynamıştır." ifadelerine yer verildi.

14.5 KİLOMETRE

29 ayda tamamlanması beklenen hafif raylı sistemin uzunluğu 14 bin 673 metre olacak ve 20 duraktan oluşacak.

Kazablanka Belediyesi'ne ait Kaza-Transport şirketinin düzenlediği ihaleye, Fas'tan Seprop ve SGTM, İngiltere'den Colas Rail, Türkiye'den Yapı Merkezi ve Makyol, Portekizden Somafel firmaları katılmıştı.
..