Lukoil Türkiye'den çekilecek mi?

Uçak meselesinden sonra gerilen iki ülke ilişkilerinden Rus şirket Lukoil nasıl etkilendi?

Lukoil Türkiye'den çekilecek mi?
Lukoil Türkiye'den çekilecek mi?
GİRİŞ 18.05.2016 10:44 GÜNCELLEME 18.05.2016 10:44

Rusya'nın ikinci büyük petrol şirketi Lukoil, kasım ayında Rus uçağının düşmesi sonucu Türkiye-Rusya ilişkilerindeki gerilmeden olumsuz etkileniyor mu? Rus petrol devi Türkiye pazarından çıkacak mı? Merve Erdil'in Hürriyet'te yer alan haberinde Lukoil'in Türkiye CEO'su Alexnder Terletskiy bu soruların yanıtlarını verdi. İşte o haber:

LUKOIL GERİLİMDEN NASIL ETKİLENDİ?

Geçtiğimiz yıl kasım ayı sonunda Rus uçağının düşmesi sonucu gerilen ve kopma noktasına gelen Türkiye–Rusya ilişkileri, en çok iki ülke arasında ticaret yapan şirketleri zora soktu. Son günlerde ise karşılıklı yumuşama sinyalleri geliyor. Rusya’nın en büyük ikinci petrol şirketi Lukoil’in Türkiye CEO’su Alexander Terletskiy, iki ülke arasında gerilen ilişkilerden nasıl etkilendiklerini sorduğumuzda, “Biz kendimizi uluslararası global bir enerji devi olarak görüyoruz. Hiçbir yerde kökenimizi veya şirketin bölgesel olarak nerede kurulduğunu ön plana çıkarmıyoruz. Tabii ki ülkelerimiz arasındaki ilişkiler açısından en parlak dönem değil fakat bu durumun düzeleceğini umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

'KESİNLİKLE HAYIR'

Lukoil’in İstanbul’daki merkezinde bir araya geldiğimiz Terletskiy, Türkiye’den çıkma gibi bir düşünceleri olup olmadığını sorduğumuzda, “Kesinlikle hayır. Türkiye’deki işimizden çok memnunuz. Konumumuz çok iyi. Bölgedeki rafinerilerimiz Türkiye’ye gayet iyi tedarik yapıyor. Rafinerilerimizde ürettiğimiz ürünleri yerleştirme açısından Türkiye, güzel bir ülke ve konum. Bu açıdan rekabet avantajımız var. Perakende satışlarda Türkiye Avrupa’da Finlandiya’nın ardından en büyük ikinci pazarımız, hatta birinci bile olabilir” yanıtını verdi.