Digiturk'ün satışıyla ilgili önemli açıklama!

Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, Digiturk satış sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Digiturk'ün satışıyla ilgili önemli açıklama!
Digiturk'ün satışıyla ilgili önemli açıklama!
GİRİŞ 17.05.2016 12:26 GÜNCELLEME 17.05.2016 12:26

Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, Digiturk'ün Katarlı BeIN Sports'a satış sürecine ilişkin, “Şu an satışın tamamlanması için artık çok yakın bir zamandayız. Öyle zannediyorum satış konusunu organize eden TMSF satış gerçekleştiğinde kamuoyuna açıklama yapacaktır. Ama satış sürecinin tamamlanmasına çok yakınız diyebilirim” dedi.

Önal, AA muhabirine, Digiturk'ün satış sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Kamuoyunda ilgiyle takip edilen Digiturk'ün satışı konusunda bir yılı aşkın süredir görüşmelerin devam ettiğine dikkati çeken Önal, “Bu görüşmelerde ön bağlayıcı protokol imzalandı ve bu zaman içerisinde karşılıklı protokol şartlarının yerine getirilmesi beklendi. Bu şartların tamamı yerine geldi diyebiliriz. Şu an satışın tamamlanması için artık çok yakın bir zamandayız. Öyle zannediyorum satış konusunu organize eden TMSF satış gerçekleştiğinde kamuoyuna açıklama yapacaktır. Ama satış sürecinin tamamlanmasına çok yakınız diyebiliriz.” ifadelerini kullandı. 

Yaptıkları yatırımlara değinen Önal, Türk futboluna 15 yılda 4 milyar dolarlık kaynak aktardıklarını ifade etti. Türk izleyicisine bir çok yenilikleri ilk defa Digiturk'ün getirdiğini anlatan Önal, “İlk HD, ilk 4 K, ilk 3 D, ilk 16:9 formatlı yayın, izleyiciye kaydet izle seçeneği, ileri geri sarma, istediği zaman istenen içeriğe ulaşabilme yeteneği gibi teknolojik ve izleme keyfini artıran yenilikleri Digitürk kazandırmıştır.” diye konuştu. 

“YAYIN İHALESİNİN KİMİN YAPTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL” 

Gelecek dönem futbolda yayın ihalesi konusuna ilişkin de Önal, “Şu an ihaleyi eğer bir yasa değişikliği gerçekleşmezse Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yapacakmış gibi görünüyor. Şayet Kulüpler Birliği Yasası çıkarsa bu ihaleyi Kulüpler Birliğinin yapması da söz konusu. Doğrusu bizim açımızdan ihaleyi kimin yaptığından daha çok ihalenin Türkiye'deki futbol endüstrisinin ve futbol ekonomisinin bütün unsurlarıyla kuşatıldığı, gözetildiği ve gerçek zeminler üzerine oturtulmuş şartlarda parasal koşullardaki sözleşme çerçevesinde yapılmış olması önemli.” değerlendirmesinde bulundu.  Önal, ihaleyi kimlerin yapacağına ilişkin bir beklentileri bulunmadığını dile getirerek, "'Önemli olan Türk izleyicisi hiç bir kesintiye uğramadan bu maçları şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yüksek kalitede sürdürebilir şekilde almaya devam etsin.” şeklinde konuştu.