Expo Kulesi 'Turkcell Kule' oldu

EXPO 2016 Antalya'nın simgelerinden 100.7 metrelik 'Expo Kulesi'nin yeni adı 'Turkcell Kule' oldu.

Expo Kulesi 'Turkcell Kule' oldu
Expo Kulesi 'Turkcell Kule' oldu
GİRİŞ 30.04.2016 11:54 GÜNCELLEME 30.04.2016 11:54

Dünyadaki Expo organizasyonunun ilk kez yapıldığı Fransa'nın başkenti Paris'te 1889'da Expo'nun simgesi olarak inşa edilen Eyfel Kulesi, bugün dünyanın en önemli turizm simgelerinden biri. Türkiye'nin Eyfel'i olarak adlandırılan Expo Kulesi'nin de Expo 2016 Antalya'nın simgesi olarak turizme değer kazandırması hedefleniyor. 

Expo 2016 Antalya Ajansı'nın düzenlediği yarışmada 127 proje arasından genç mimarlar Melike Atay ve Serdar Kızıltaş'ın, Antalya'nın tarihi Hadrian Kapısı (Üç Kapılar) ve palmiye ağacını simgelendirdiği 100 metre 70 santimlik kule projesi, birinci seçildi. Haziran 2014'te ihalesi yapılan ve temeli atılan kule, 2015'in Nisan ayında tamamlandı. Henüz ziyarete açılmayan, iç bölümlerinde ve seyir terasındaki çalışmaların sürdüğü kulenin adı da değişti. Kulenin ön kısmına 'Turkcell Kule' olarak yeni adı monte edildi. 

Alanda inşa edilen ve ünlü sanatçıların konserlerinin düzenleneceği 5 bin kişilik amfitiyatronun adı da Turkcell'in sponsorluğu dolayısıyla 'Turkcell Amfi Tiyatro' olarak değiştirildi. 

2.5 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE SPONSORLUK

Expo Kulesi ve amfitiyatronun isimlerinde 'Turkcell'in kullandırılma sebebini açıklayan Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, Turkcell'in abonelerine armağan etmek için 150 bin adet bilet satın aldığını, ayrıca Expo 2016 Antalya Ajansı'nın 6 aylık süreçteki telefon giderlerini üstlendiğini ve böylelikle 2.5 milyon TL'nin üzerinde bir sponsorluk sağlandığını söyledi. Aydın, Turkcell'in bu yöndeki desteği nedeniyle kulenin adının 6 ay boyunca 'Expo Turkcell Kule' olacağını kaydetti. 

Ziyaretçi hedefi olan 8 milyona ulaşılması için THY'nin Expo'yu ziyaret edecek yurtdışı misafirlere yüzde 15 özel indirim uyguladığından da bahseden Kazım Aydın, bazı firmaların da yine ziyaretçi getirmek üzere yüksek oranda bilet satın alımı yaptığını ve bu yöndeki çalışmaların da sürdüğünü dile getirdi.

KAYNAK: DHA