Faruk Çelik: Vatandaş neyi alacağını bilecek

Kırmızı ete; yaşına,cinsine ve yağına göre derecelendirme sistemi geliyor.Bakan Çelik, bütün bilgilerin etiketlerde yer alacağını söyledi

Faruk Çelik: Vatandaş neyi alacağını bilecek
Faruk Çelik: Vatandaş neyi alacağını bilecek
GİRİŞ 07.04.2016 16:35 GÜNCELLEME 07.04.2016 16:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı ette kalite derecelendirmesinin ilgili sivil örgütlerle bir araya gelerek hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacağını belirterek, "Kalitesine göre fiyat değişikliği olacak. Marketlerde de etiketlere bunlar yalnız fiyat olarak değil, tanım olarak da yansıyacak, neyi aldığını vatandaş bilecek." dedi.

Bakan Çelik, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze'yi makamında kabul etti.

Komşu ve dost ülke Gürcistan ile ticari ve diğer alanlardaki ilişkilerin sorunsuz bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Çelik, 22 Nisan'da EXPO 2016 Antalya'nın açılışının gerçekleştirileceğini, Gürcistan'ın da buraya katılım sağlayacağı için memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, kırmızı ette kalite derecelendirmesinin yapılması gerektiğini, her üründe olduğu gibi et için de kalite kurallarının geçerli olduğunu vurguladı.

Çelik, bakanlıktaki ilgili personelin konuya ilişkin teknik düzeyde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, dün itibarıyla Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz'ın görevine başladığına dikkati çekti. Çelik, "İlgili sivil örgütlerle bir araya gelerek, bu gerçekleştirilmesi gereken uygulamayı başlatacağız. Kalitesine göre fiyat değişikliği olacak. Genç bir hayvanın eti ile yaşlı bir hayvanın eti arasında mutlaka farklılıklar olacak. Teknik düzeydeki bu çalışma gerçekleştirilecek, marketlerde de etiketlere bunlar yalnız fiyat olarak değil, tanım olarak da yansıyacak, neyi aldığını vatandaş bilecek" diye konuştu.

Koplatadze de Türkiye ile ilişkileri çok önemsediklerini, Türkiye'nin Gürcistan için dost ve kardeş ülke olmasının yanı sıra stratejik bir partner olduğunu da kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ahmet sarı 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım pirim gün sayımız eksik ucret karşılığı doldura bilirmiyiz bu yasada
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    ağzı olan konuşuyor, icraat fısss..
    Cevapla
  • Tastamam 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu et konusunda başarısızlığın açığa vurumudur. Bütün kasaplar bizimki genç hayvan eti deyip yüksek fiyatlı olandan satacak. Düşük fiyatlı et ise hep bitmiş olacak. Yine kandırdılar Faruk Çelik i. Bakan da hükümet de et üreticilerinin bu yalanını yuttu.
    Cevapla