Adımız geçiyor! Dava açacağız

Reza Zarrab soruşturmasında karalama kampanyasına maruz kalan Halkbank, konuyu yargıya taşıyacak.

Adımız geçiyor! Dava açacağız
Adımız geçiyor! Dava açacağız
GİRİŞ 30.03.2016 11:36 GÜNCELLEME 30.03.2016 11:36

ABD'de yürütülen Reza Zarrab soruşturmasıyla birlikte algı operasyonuyla yıpratılmaya çalışılan Halkbank, bir açıklama yaptı. Açıklamada asılsız iddiaları yayan kişi ve kuruluşlar hakkında hukuki ve cezai başvurularda bulunacağı belirtildi.

Açıklamada, "Halkbank'ın İran ile ilgili dış ticaret faaliyetleri 2004'ten beri sürmektedir. Bu 12 yıllık sürede, İran'la ilgili ticari ilişkilerde bankamız hakkında uluslararası soruşturma, inceleme veya dava sözkonusu olmamış, hatta herhangi bir düzenleyici otoriteden olumsuz geri bildirim alınmamıştır. 12 yıl süresince uluslararası mevzuatta dönem dönem değişiklikler meydana gelmiş ve bankamız bu değişimleri ilgili yurtdışı resmi otorite ve düzenleyicilerle kesintisiz iletişim içinde değerlendirerek tüm iş prosedürlerini uyumlu olacak şekilde yeniden tanımlamıştır. Herhangi bir yasaklı tarafın, kişinin veya mal ya da hizmetin dahil olduğu işlemlere aracılık edilmemiştir" denildi.

İran ile ilgili ticarete konu işlemlerde ABD finansal sistemi ve para birimi kullanılmadığı belirtildi.

ADIMIZ GEÇMİYOR 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ABD'de sürdürülen soruşturma kapsamında ortaya konulan iddianamede ismi geçen kişi veya kurumların gerçekleştirdikleri işlemlerin bankamızla ilişkilendirilmesini haklı gösterecek bir gerekçe söz konusu değildir. Bu iddianamede hiçbir şekilde bankamızın adı da geçmemektedir."