İDO ile mahkemelik olan şirketten iddialara cevap

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş, İDO ile arasındaki haksız rekabet davasının sonucunun İDO lehine sonuçlandığına dair iddialara yanıt verdi

İDO ile mahkemelik olan şirketten iddialara cevap
İDO ile mahkemelik olan şirketten iddialara cevap
GİRİŞ 24.03.2016 12:51 GÜNCELLEME 24.03.2016 12:51

Rakip firma ile aramızda süren ilgili davanın İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesinden çıkan karar sonucunda Mahkeme; davacı İDO’nun taleplerini şirketimiz lehine kısmen reddetmiş bununla birlikte iddia edildiğinin aksine kesin ve açık bir biçimde İDO’nun tekelleşme amacı güden faaliyetlerimizin durdurulmasına yönelik “ihtiyati tedbir” talebini reddetmiştir. Yine söz konusu mahkeme kararı, IDO’nun hat iznimizin hukuka aykırı olduğuna ilişkin istemini de reddetmiştir. Temyiz yolu açık olarak verilen ve kesin hüküm olmayan mahkeme kararı ekte bilginize sunulmuştur.

Rakip firma’nın Yüce mahkemenin kararını çarpıtarak faaliyetlerimizin durdurulduğu yönünde üretmeye çalıştığı yalan gündem oluşturma çabasının kurum faaliyetlerimize, markamıza ve misafirlerimize dönük açık bir ticari ve ahlaki tehdit içermekte olduğu mütalaa edilmektedir. Bu çerçevede ekteki aydınlatıcı ve gerçekleri yansıtan basın bülteninin  "cevap ve düzeltme" hakkımızın kullanımı çerçevesinde  dünkü yayınınızın büyüklük, yer ve hacminde tekrar yayını ile kamuoyundaki yanlı ve yanlış bilgilendirmenin düzeltilmesini  tekzip hakkımız saklı kalmak koşulu ile talep etmekteyiz.

Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. (Negmar-İstanbullines) ve rakip firma arasında süren rekabet davasının; rakip tarafından tarafımızca kaybedildiğine ve taşımacılık faaliyetlerimizin durdurulduğuna ilişkin kamuoyuna yönelik açıklamalarının mahkeme kararıyla ve gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi olmadığını kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Rakip firma, kamuoyunu maksatlı şekilde yanlış bilgilendirerek, Ticaret ve Rekabet Kanunu'na aykırı şekilde davranarak İstanbullines markasını ve bu hattı kullanan misafirlerimizi zor durumda bırakmaya dönük bir tutum sergilemektedir.

İlgili mahkemenin verdiği karar; teknik bir karar olmakla birlikte, bu hattaki rekabetin sonlanmasını isteyen rakip marka mahkeme kararını çarpıtarak kamuoyuna yanlış bilgi aktarmaktadır.

Mahkemenin verdiği: "Davacının fazlaya ait diğer talep ve davasının ayrıca ihtiyat-i tedbir talebinin reddine dair, davacı vekiliyle davalı Kocaeli Belediye vekili ve davalı Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. vekillerinin yüzüne karşı kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde temyizi kabil olmak üzere verilen karar açıkça okundu, usulen anlatıldı."

Karar uyarınca İstanbullines markası yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü tüketici dostu ve rekabetçi fiyatlarıyla 7/24 seferlerine aralıksız devam etmektedir.