Rotayı yurtdışına çevirdi, ihracatta hedef büyüttü

Vefa, Cezayir’de yeni bir ortaklığa imza attı

Rotayı yurtdışına çevirdi, ihracatta hedef büyüttü
Rotayı yurtdışına çevirdi, ihracatta hedef büyüttü
GİRİŞ 22.03.2016 15:59 GÜNCELLEME 22.03.2016 16:21

Yurtdışı pazarlarda gücünü artırmak için belirlediği ülkelerde distribütörlükler ve bayilikler vermeye, bazı ülkelerde ise yerel şirketlerle ortaklıklar yapmaya devam eden Vefa Holding, en son Cezayir’de yeni bir işbirliğine imza attı.

Ön üretim yapılar, yapı malzemeleri, enerji ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren Vefa Holding, yurtdışı atağında.

Vefa Holding, Özgün İnşaat ve Cezayir Kamu Kesimi Endüstri Yerleşimleri (Divindus) ile kamuya ait altı iştirakin üretim süreçlerini iyileştirme, modernize etme ve birlikte üretim yapmaya yönelik bir anlaşma imzaladı. Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, “Ortaya koyduğumuz değerleri, altyapımızı ve birikimimizi paylaşmak ve Cezayir’in teknolojik gelişimine ve ihracat potansiyelini arttırmasına katkıda bulunabilmek bizim için büyük önem taşıyor” diyerek, bu yıl öncelikli hedeflerinin yurtdışı pazarlarda büyümeye devam etmek olduğunu bildirdi.Koçyiğit, “Bu büyümeyi de hedeflediğimiz ülkelerde bayilikler vererek, bazı ülkelerde ise yerel şirketlerle ortaklıklar kurarak sağlamaya çalışacağız” dedi.

100’ün üzerinde ülkeye ihracat hedefliyor

Özellikle Asya Pasifik’te Malezya, Endonezya ve Hindistan’a, Amerika kıtasına ve Körfez ülkelerine yoğunlaşacaklarını açıklayan Koçyiğit, geçen yıl ürettikleri ürünlerin ve sundukları çözümlerin yüzde 70’ini ihraç ettiklerini bu yıl ise bu rakamı yüzde 75’e çıkarmayı planladıklarını bildirdi. Bugüne kadar 81 ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Koçyiğit, bu yıl itibariyle ihracat yaptıkları ülke sayısını da 100’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Geçen yıl ilk defa iş yaptıkları ülkeleri; Maldivler, Ruanda, Malezya, Mısır, Saint Kitts ve Saint Martin olarak sıralayan Koçyiğit, sadece 2015 yılında 34 farklı ülkeye ürünlerini göndererek projeler gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Küresel pazarlarda ve farklı kültürlerdeki potansiyel müşterilerine sürdürülebilir iş modelleriyle yenilikçi, farklılaşan ürünler sunarak 2020 yılında sektörün en çok tercih edilen lider oyuncusu olmayı hedeflediklerini de belirten Koçyiğit, bu yıl itibariyle organizasyonel yapılarını da yeniden kurguladıklarını söyledi. Turan Koçyiğit, “2016 yılı içinde tüm şirketlerimizde yeni yapılanmamızı tamamlamaya çalışacağız. Yıllık ve beş yıllık stratejik planlarımızı revize ediyoruz. Amacımız yaptığımız planlamalar çerçevesinde belirlediğimiz yüzde 30’luk ciro artışını yıl sonunda gerçekleştirmek” dedi.

Know-how da ihraç ediyor

Katar ve Suudi Arabistan’da büyük yerel firmalarla ortaklıklar gerçekleştirdiklerini bildiren Turan Koçyiğit, Gürcistan’da ise bayilik vererek showroom açtıklarını ifade etti. Koçyiğit, “Biz ihracat yapabiliyor, pazarda rekabet edebiliyoruz. Ancak bunu daha da ileriye taşıyarak en az 10 ülkede aynı anda üretim yapabilecek konuma gelmek için know-how ihracını hedefliyoruz. Bu alanda öncelikli pazarlarımız da Cezayir, Katar, Suudi Arabistan ve Hindistan” diye konuştu.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL